ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δεν θέλουν οι νέοι της Ελλάδας να γίνουν στρατιωτικοί: Δεκάδες κενές θέσεις στις Πανελλήνιες σε ΣΣΕ, ΣΜΥ & ΣΝΔ

Άραγε έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος στην κυβέρνηση;

Δεν θέλουν οι νέοι της Ελλάδας να γίνουν στρατιωτικοί: Δεκάδες κενές θέσεις στις Πανελλήνιες σε ΣΣΕ, ΣΜΥ & ΣΝΔ

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία από τις βάσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές καθώς φαίνεται ότι οι Έλληνες γυρίζουν την πλάτη στις ένοπλες δυνάμεις ως επαγγελματικό προσανατολισμό.

Έτσι στην Σχολή Ευελπίδων έμειναν 139 κενές θέσεις πρωτοετών έναντι 87 που εισάγονται, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των βάσεων 2022.

Σύμφωνα με τις Βάσεις 2022 που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας για τα Γενικά Λύκεια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις:

Στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων – ΣΣΕ από τις 226 θέσεις κατόπιν μεταφοράς (146 αρχικές) οι κενές θέσεις είναι 139 ενώ καλύπτονται 87.

Υψηλότερος βαθμός εισαγωγής: 17,595. Βαθμός τελευταίου: 14,025

Στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών – ΣΜΥ από τις 197 θέσεις κατόπιν μεταφοράς (122 αρχικές) οι κενές θέσεις είναι 42 ενώ καλύπτονται 155.

Υψηλότερος βαθμός εισαγωγής: 14,470. Βαθμός τελευταίου: 11,610

Ιδιαίτερης σημασίας είναι ότι ο πρώτος της ΣΜΥ μπορούσε να εισαχθεί στην ΣΣΕ.

Στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων – ΣΝΔ (Μάχιμοι) από τις 41 θέσεις κατόπιν μεταφοράς (26 αρχικές) οι κενές θέσεις είναι 16 ενώ καλύπτονται 25.

Υψηλότερος βαθμός εισαγωγής: 18,985. Βαθμός τελευταίου: 14,525

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάτι αντίστοιχο δεν παρατηρείται στις Αστυνομικές Σχολές καθώς επίσης στις Σχολές της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.