ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το κουβανικό καθεστώς επιστρατεύει τα διαβόητα «μαύρα μπερέ» για να καταστείλει τους εξεγερμένους

Το κουβανικό καθεστώς επιστρατεύει τα διαβόητα «μαύρα μπερέ» για να καταστείλει τους εξεγερμένους

Πρωτοφανείς είναι οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ξέσπασαν χθες Κυριακή σε πολλές πόλεις της Κούβας, η οποία βιώνει τη χειρότερη οικονομική της κρίση τα τελευταία 30 χρόνια.

Οργανωμένες κυρίως μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν χθες το πρωί.

«Κάτω η δικτατορία», «Να φύγουν», ή ακόμη «Πατρίδα και ζωή» φώναζαν αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές στο Σαν Αντόνιο ντε Λος Μπάνος, μια μικρή πόλη 50.000 κατοίκων περίπου 30 χλμ. από την Αβάνα. «Ελευθερία» φώναζαν μερικές εκατοντάδες άλλοι διαδηλωτές στο Μαλεσόν, τη διάσημη παράκτια λεωφόρο της Αβάνας.

Διαδηλώσεις σε άλλες περιοχές έγιναν και μεταδόθηκαν ζωντανά, μέσω facebook ή twitter, σε αυτήν τη χώρα όπου το ασύρματο διαδίκτυο έφτασε μόλις στα τέλη του 2018.

Στο Σαν Αντόνιο ντε Λος Μπάνος, το μεσημέρι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους στην πόλη, σημείωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Με φόντο τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, υποστηρικτές της κυβέρνησης πραγματοποίησαν από την πλευρά τους συγκεντρώσεις. Τζιπ των ειδικών δυνάμεων, με πολυβόλα τοποθετημένα στο πίσω μέρος των οχημάτων, είχαν αναπτυχθεί στην Αβάνα και ο Ντίας-Κανέλ κάλεσε τους υποστηρικτές του κόμματος να αντιμετωπίσουν «προκλήσεις».

«Υπάρχει μια κουβανο-αμερικανική μαφία που πληρώνει πολύ καλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (…) Χρησιμοποίησε ως πρόσχημα την κατάσταση στην Κούβα και κάλεσε σε διαδηλώσεις σε όλες τις επαρχίες της χώρας», είπε ο Κουβανός πρόεδρος.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι «οι άνθρωποι κατέβηκαν στο δρόμο για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους», μιλώντας για «αποπροσανατολισμένους επαναστάτες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.