Σκληρές εικόνες: Ταλιμπάν εκτελούν ανελέητα 22 κομάντος, ενώ αυτοί προσπαθούν να παραδοθούν! (βίντεο)

Σκληρές εικόνες: Ταλιμπάν εκτελούν ανελέητα 22 κομάντος, ενώ αυτοί προσπαθούν να παραδοθούν! (βίντεο)

Ακόμη ένα βίντεο άκρατης βίας έρχεται από το Αφγανιστάν, καθώς 22 μέλη των επίλεκτων δυνάμεων του Αφγανικού Στρατού εκτελούνται εν ψυχρώ από τους Ταλιμπάν, την ώρα που προσπαθούν να παραδοθούν.

“Παραδινόμαστε, κομάντος, παραδινόμαστε”, είπαν και εκείνοι άρχισαν να τους πυροβολούν.

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί ένα ακόμη βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από το Αφγανιστάν, απαθανατίζοντας τις θηριωδίες των Ταλιμπάν στη χώρα.

Σε αυτό, 22 μέλη των επίλεκτων δυνάμεων του αφγανικού στρατού εκτελούνται εν ψυχρώ από τους φανατικούς ισλαμιστές, ενώ έχουν σηκώσει ψηλά τα χέρια για να παραδοθούν, αφού ξέμειναν από πυρομαχικά.

«Παραδινόμαστε, κομάντος, παραδινόμαστε», ακούγεται να λέει ο επικεφαλής τους, ωστόσο αυτό δεν πτοεί τους Ταλιμπάν*, οι οποίοι αρχίζουν να τους πυροβολούν εν μέσω ιαχών «Αλλαχού Ακμπάρ» («Ο Θεός είναι μεγάλος»).

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, οι άτυχοι κομάντος πήγαν για να επανακαταλάβουν το Dawlat Abad ωστόσο ξέμειναν από πυρομαχικά, μετά από δύο ώρες μάχης, ενώ από τη στιγμή που δεν έλαβαν υποστήριξη ούτε από αέρος, περικυκλώθηκαν και αναγκάστηκαν να παραδοθούν, βρίσκοντας τελικά τραγικό θάνατο.

Το αιματηρό περιστατικό είναι ενδεικτικό της φρίκης και του χάους που αφήνουν πίσω τους οι ΗΠΑ, αποχωρώντας από το Αφγανιστάν, το οποίο προσπαθούν να πάρουν υπό τον έλεγχό τους οι Ταλιμπάν, εξαπολύοντας συνεχώς επιθέσεις κατά του στρατού.

Την ίδια ώρα, πάνω από το 95% των αμερικανικών στρατευμάτων έχει αποχωρήσει ήδη από τη χώρα, ενώ οι Ταλιμπάν φιλοδοξούν να εφαρμόσου τον σκληρό νόμο της Σαρία στο μεγαλύτερο κομμάτι της.

Όπως ανέφερε δικαστής των Ταλιμπάν, ο ισλαμικός αυτός θρησκευτικός κώδικας διαβίωσης, βασισμένος σε μια σκληρή εκδοχή του Κορανίου, προβλέπει, μεταξύ άλλων την τιμωρία των κλεφτών με ακρωτηριασμό και την εκτέλεση των ομοφυλόφιλων, οι οποίοι θα συνθλίβονται μέχρι θανάτου από ένα τείχος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.