ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Su-57: Η Ρωσία ετοιμάζεται να αναπτύξει νέες εκδόσεις του stealth μαχητικού αεροσκάφους

Su-57: Η Ρωσία ετοιμάζεται να αναπτύξει νέες εκδόσεις του stealth μαχητικού αεροσκάφους

Στο προσκήνιο βρέθηκε το ρωσικό stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57 κατά την διάρκεια της συνάντησης του επικεφαλής της κατασκευάστριας εταιρείας United Aircraft Corporation Γιούρι Σλιούσαρ, με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, καθώς ο πρώτος αποκάλυψε ότι αναμένονται νέες εκδόσεις του ρωσικού μαχητικού.

Όπως αποκάλυψε ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος, η Αεροπορία της χώρας (RuAF) αναμένεται να παραλάβει ακόμα τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-57 εφέτος, καθώς το μαχητικό stealth έχει εισέλθει στην αρχικό ρυθμό επιχειρησιακής ικανότητας (IOC), αλλά και ότι έρχονται νέες εκδόσεις του αεροσκάφους!

Ποιες είναι αυτές:

– Η έκδοση για την χρήση από αεροπλανοφόρα. Το πρώτη ρωσικό αεροπλανοφόρο νέας γενιάς θα είναι έτοιμο το 2030 και το Su-57 θα είναι το βασικό μαχητικό του

– Έκδοση ηλεκτρονικού πολέμου (EW)

– Έκδοση στρατηγικού πλήγματος: Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα μαχητικό μετατρέπεται σε φορέα πυρηνικού όπλου (βλέπε Mirage 2000N), αλλά σίγουρα είναι πρώτη φορά που αυτό γίνεται από ένα stealth μαχητικό. Το αεροσκάφος θα πιστοποιηθεί για μεταφορά και άφεση πυρηνικών όπλων, ένας ρόλος που τώρα εκτελείται από το MiG-31.

-Μια εξαγωγική έκδοση: Το αεροσκάφος θα ξεκινήσει να εξάγεται από το 2025 σε έκδοση προσαρμοσμένη στις ανάγκες των πελατών

Ο Γιούρι Σλιούσαρ τόνισε πως: «Η ανάπτυξη πολλών εκδόσεων των μαχητικών αεροσκαφών Su-57, αναμένεται να ξεκινήσει φέτος» ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως «είναι καθήκον μας να είμαστε τεχνολογικά έτοιμοι για αυτό, συμπεριλαμβανομένης της συνεκτίμησης των νέων εργασιών που ο πελάτης έχει θέσει για αυτό το μαχητικό».

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία έχει «επενδύσει» στην ανάπτυξη και στην αναβάθμιση του μαχητικού νέας γενιάς, τόσο με την δυνατότητα εξοπλισμού του με τέσσερα βαριά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου Okhotnik, αλλά και με την ενσωμάτωση στο οπλοστάσιό του νέων αναβαθμισμένων βλημάτων αέρος – αέρος αλλά και με υπερηχητικούς πυραύλους.

Επίσης, η Μόσχα έκανε γνωστό ότι η έκδοση του stealth μαχητικού πέμπτης γενιάς, που θα προορίζεται για εξαγωγές σε τρίτα κράτη θα έχει μια συγκεκριμένη διαφορά. Όπως τόνισε τον περασμένο μήνα ο Αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ, το Υπουργείο Άμυνας και το Γραφείο Σχεδιασμού της Sukhoi, θα σχεδιάσουν και θα αναπτύξουν διθέσια Su-57.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.