Κίνα: Τουλάχιστον 18 άτομα πνίγηκαν στη μεγαλύτερη βροχή των τελευταίων 1.000 χρόνων!

Κίνα: Τουλάχιστον 18 άτομα πνίγηκαν στη μεγαλύτερη βροχή των τελευταίων 1.000 χρόνων!

Τουλάχιστον 18 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχές στην κεντρική Κίνα. Μάλιστα, στο μετρό της πόλης Ζενγκζού στην επαρχία Χενάν, άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα βαγόνια και μέσα στο νερό, αναμένοντας τη διάσωσή τους. Στη συγκεκριμένη επαρχία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι, ενώ αγνοούνται πολλοί περισσότεροι.

Παράλληλα, άλλοι τέσσερις άνθρωποι πέθαναν στην κοντινή πόλυ του Γκονγκί, ενώ πέντε τραυματίστηκαν. Τουλάχιστον 200.000 άτομα εκτοπίστηκαν από τα καιρικά φαινόμενα, με τους ειδικούς να μιλούν για τις πιο μεγάλες βροχοπτώσεις στην περιοχή εδώ και 1.000 χρόνια. Μέσα σε μια ημέρα έπεσαν 55,88 εκατοστά βροχής.

Οι γραμμές των τρένων μετατράπηκαν σε ποτάμια στην Ζενγκζού, ενώ σημειώθηκε και έλλειψη της ηλεκτροδότησης. Σε βίντεο, οι άνθρωποι φαίνεται να προσπαθούν να κρατήσουν το κεφάλι τους έξω από το νερό, ενώ γονείς κρατούν τα παιδιά τους ψηλά για να τα προστατεύσουν, την ώρα που τα νερά της βροχής εισέρχονται στα βαγόνια.

Επιβάτες αναφέρουν ότι για μισή ώρα το νερό ανέβαινε όλο και ψηλότερα. Η ηλεκτροδότηση σταμάτησε. Μισή ώρα αργότερα, ήταν δύσκολο ακόμη και να αναπνεύσουν. Διασώστες έφτασαν στο σημείο και έσπασαν τα τζάμι.

Παράλληλα, πολλά αστικά λεωφορεία που λειτουργούσαν με ηλεκτρικό ρεύμα σταμάτησαν να λειτουργούν κατά τη διάρκεια της βροχόπτωσης. Πολλοί επιβάτες κατευθύνθηκαν στο μετρό, με αποτέλεσμα η κρίση να κλιμακωθεί.

Εξαιρετικά σοβαρές χαρασκτήρισε τις πλημμύρες ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, προσθέτοντας ότι ορισμένα φράγματα έσπασαν, προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς, απώλεια ζωών και υλικές ζημιές.

Ο υπόγειος σιδηρόδρομος ανακοίνωσε ότι θα κλείσει όλους τους σταθμούς λόγο της κακοκαιρίας. Επιβάτες αναφέρουν ότι διασώστες και πυροσβέστες άνοιξαν μια τρύπα στην κορυφή του βαγονιού και έβγαζαν έναν-έναν τους επιβάτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.