ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ήταν 15 ετών και πληροφοριοδότης του FBI: Τώρα ζητά 100 εκατ.$ γιατί έμεινε στη φυλακή για 30 χρόνια!

Ήταν 15 ετών και πληροφοριοδότης του FBI: Τώρα ζητά 100 εκατ.$ γιατί έμεινε στη φυλακή για 30 χρόνια!

O Richard Wershe Jr., πρώην πληροφοριοδότης του FBI και της Αστυνομίας του Ντιτρόιτ γνωστός στους κύκλους ασφαλείας ως “White Boy Rick,” κατέθεσε αγωγή ύψους 100 εκατ. $ κατά πρώην πρακτόρων του FBI και πρώην αστυνομικών του Ντιτρόιτ όπως και ένα πρώην ομοσπονδιακό Εισαγγελέα κατηγορώντας τους για παιδική κακοποίηση, καθώς την περίοδο που ήταν πληροφοριοδότης ήταν ανήλικος.

Συνολικά στην αγωγή κατονομάζονται δύο πρώην πράκτορες του FBI, δύο πρώην αστυνομικοί και ένας πρώην Εισαγγελέας, ενώ στην αγωγή περιλαμβάνεται και η πόλη του Ντιτρόιτ. Στην αγωγή 10 σελίδων ο Wershe αναφέρει με λεπτομέρειες από την εποχή που ως ανήλικος προσέφερε υπηρεσίες πληροφοριοδότη και στις συναντήσεις που είχε με πράκτορες του FBI και αστυνομικούς προκειμένου να τους παράσχει πληροφορίες αναφορικά με τις συμμορίες ναρκωτικών στο Ντιτρόιτ.

«Εάν δεν ήμουν πληροφοριοδότης για τις υπηρεσίες ασφαλείας, δεν θα είχα ποτέ σχετιστεί με συμμορίες ναρκωτικών ή άλλους εγκληματίες κάθε είδους», αναφέρει ο Wershe στην αγωγή του. Σε ότι αφορά το παρατσούκλι του “White Boy Rick” λέει πως στην πραγματικότητα δεν είχε ποτέ κάτι τέτοιο αλλά ήταν τα ΜΜΕ που του το έδωσαν. Παράλληλα στην αγωγή αναφέρεται ότι εξαιτίας της ιδιότητάς του αυτής έφτασε και στο σημείο να πυροβοληθεί το 1984 σχεδόν εξ επαφής από ένα άγνωστο με ένα .357 magnum και να σωθεί σχεδόν εκ θαύματος.

Ο Wershe τώρα 52 ετών, όλο αυτό το διάστημα όμως ήταν στην… φυλακή. Αποφυλακίστηκε μόλις τον Ιούλιο του 2020 μετά τρεις δεκαετίες, καθώς είχε καταδικαστεί το 1988 σ ηλικία 17 ετών για συμμετοχή σε εμπόριο ναρκωτικών και άλλα αδικήματα, αδικήματα που δεν αρνείται, αλλά επιμολύνει πως αυτά έγιναν κατόπιν υπόδειξης και πιέσεων των Αρχών,

Ο δικηγόρος του ανέφερε ότι τόσο το FBI όσο και η Αστυνομία του Ντιτρόιτ τον χρησιμοποίησαν και τον εξέθεσαν σε κίνδυνο:

«Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τον Wershe ως παιδί από την ηλικία των 14 έως τα 16, βάζοντάς τον να συναναστρέφεται με γκάνγκστερ, δολοφόνους και εμπόρους ναρκωτικών και ωθώντας τον στον κόσμο των ναρκωτικών και μετά τον εγκατέλειψαν προκειμένου να κουκουλώσουν μια υπόθεση που θα τους εξέθετε σοβαρά».

Είπε ο δικηγόρος του για να συνεχίσει: «Ως αποτέλεσμα αυτής της κακομεταχείρισης ήταν ο Wershe να κατέχει και το ρεκόρ καταδίκης ως έφηβος στην Πολιτεία του Μίσιγκαν με 32 χρόνια και 7 μήνες φυλάκισης. Μάλιστα οι Αρχές ακόμη και μετά τον σοβαρό τραυματισμό του σε ηλικία 15 ετών συνέχισαν να τον χρησιμοποιούν και να απαιτούν να δικτυώνεται με τις πιο αδίστακτες συμμορίες στη δεκαετία του ΄80».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.