ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τυνησία: Εξέγερση κατά της Mουσουλμανικής Aδελφότητας- Παραιτήθηκε ο φιλότουρκος πρωθυπουργός

Τυνησία: Εξέγερση κατά της Mουσουλμανικής Aδελφότητας- Παραιτήθηκε ο φιλότουρκος πρωθυπουργός

Ο πρόεδρος της Τυνησίας Κάις Σαΐντ απέπεμψε τον φιλότουρκο πρωθυπουργό της χώρας Χισάμ Μασίσι, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι αναστέλλει τις εργασίες του Κοινοβουλίου έπειτα από μια ημέρα διαδηλώσεων.

Ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου της Τυνησίας, Ghannouchi, μίλησε για «πραξικόπημα» στη χώρα του, δηλώνοντας ότι «η επιρροή των μέσων ενημέρωσης των ΗΑΕ ήταν πίσω από τα σημερινά γεγονότα.», την ώρα που το δίκτυο Al-Jazeera του Κατάρ δρούσε εντελώς ανεξέλεγκτα όλο αυτό το διάστημα.

Στην συνέχεια ανέφερε:

«Το μάθημα που πήραμε από το παράδειγμα της Τουρκίας (15 Ιουλίου 2016) μάς δίδαξε ότι ο λαός πρέπει να βγει στους δρόμους όταν υπάρχει απόπειρα πραξικοπήματος».

Ο Kays Said, ο οποίος εξελέγη Πρόεδρος το 2019 με την υποστήριξη εκείνων που συμμετέχουν στην τρέχουσα απόπειρα πραξικοπήματος, ανακοίνωσε ότι είχε παγώσει όλες τις εξουσίες της Συνέλευσης, ανέστειλε την ασυλία των βουλευτών, έδιωξε τον σημερινό πρωθυπουργό Χισάμ αλ- Meshishi και ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει την εκτελεστική εξουσία με έναν πρωθυπουργό που θα διορίσει.

Να σημειωθεί ότι οι αρχές της χώρας έκαναν έφοδο στο διεφθαρμένο δίκτυο Al-Jazeera το οποίο χρηματοδοτείται από το Κατάρ και υποστηρίζει τους τρομοκράτες σε όλες τις αραβικές χώρες. Όπως ακριβώς έγινε και στην Αίγυπτο, όπου όμως ο πρόεδρος Αλ Σίσι κυριολεκτικά το συνέτριψε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.