Επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στο Ομάν: Το Ναυτικό των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι drone έπληξε το Mercer Street

Επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στο Ομάν: Το Ναυτικό των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι drone έπληξε το Mercer Street

Στον σκιώδη πόλεμο που μαίνεται μεταξύ Ισραήλ και Ιράν στη θάλασσα φέρεται να εντάσσεται η επίθεση με drone κατά τάνκερ, το οποίο διαχειρίζεται ναυτιλιακή εταιρεία Ισραηλινού μεγιστάνα, στα ανοιχτά του Ομάν στην Αραβική Θάλασσα, κατά την οποία δύο μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους.

Το αμερικανικό ναυτικό παρέχει βοήθεια στο υπό ισραηλινής διαχείρισης πετρελαιοφόρο, που δέχθηκε επίθεση την Πέμπτη στα ανοικτά των ακτών του Ομάν, έγινε σήμερα γνωστό από τον αμερικανικό στρατό, που πρόσθεσε πως το πλοίο το πιθανότερο επλήγη από μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Το τάνκερ Mercer Street, ένα ιαπωνικής ιδιοκτησίας πλοίο με σημαία Λιβερίας, συνοδεύεται αυτή τη στιγμή από το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan, ανέφερε η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση, σε μια ανακοίνωση.

«Ειδικοί στα εκρηκτικά του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού βρίσκονται στο πλοίο για να βεβαιώσουν ότι δεν υπάρχει επιπλέον κίνδυνος για το πλήρωμα και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε μια έρευνα για την επίθεση», λέει η Κεντρική Διοίκηση, η οποία επιβλέπει τις επιχειρήσεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία.

«Οι αρχικές ενδείξεις δείχνουν μια επίθεση τύπου UAV (ντρόουν)», προστίθεται.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ κατηγόρησε χθες το Ιράν για την επίθεση, στην οποία σκοτώθηκαν δύο μέλη του πληρώματος, ένας Βρετανός κι ένας Ρουμάνος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.