ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρώσος διπλωμάτης: «Η Μαύρη Θάλασσα μετατρέπεται από περιοχή ειρήνης σε ζώνη επικίνδυνης στρατιωτικής αντιπαράθεσης»

Ρώσος διπλωμάτης: «Η Μαύρη Θάλασσα μετατρέπεται από περιοχή ειρήνης σε ζώνη επικίνδυνης στρατιωτικής αντιπαράθεσης»

Ο Yuri Pilipson, ο διευθυντής του τέταρτου ευρωπαϊκού τμήματος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σχολίασε την πρόσφατη άσκηση του ΝΑΤΟ που έλαβε χώρα στη Μαύρη Θάλασσα.

«Δυστυχώς, πρέπει να παραδεχθούν πως η Μαύρη Θάλασσα μετατρέπεται από περιοχή ειρήνης και καλής γειτονίας σε μία ζώνη επικίνδυνης στρατιωτικής αντιπαράθεσης. Είναι απολύτως φανερό πως τέτοιου είδους ασκήσεις προκαλούν συγκρούσεις, αντί να τις αποτρέπουν» είπε ο Pilipson, σε συνέντευξή του στο Sputnik.

Η Ρωσία θα συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα για την ασφάλεια, με τη βοήθεια διπλωματικών και άλλων εργαλείων, είπε ο ίδιος.

«Έχουμε, επανειλημμένα, προειδοποιήσει πως η κλιμάκωση της στρατιωτικής-πολιτικής έντασης στα σύνορά μας, φέρει ένα συγκρουσιακό βάρος» είπε ο Pilipson.

Σημειώνεται πως μεταξύ 28ης Ιουνίου και 10ης Ιουλίου έλαβε χώρα στη Μαύρη Θάλασσα η άσκηση Sea Breeze-2021. Σε αυτή έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, δυνάμεις από Ουκρανία, ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Τουρκία και Λετονία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.