ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Ανίκανο σκουπίδι»: Μητέρα Αμερικανού πεζοναύτη που σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν ξεσπά κατά του Τ.Μπάιντεν

«Ανίκανο σκουπίδι»: Μητέρα Αμερικανού πεζοναύτη που σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν ξεσπά κατά του Τ.Μπάιντεν

Κατά του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, στράφηκε μια μητέρα η οποία είδε τον πεζοναύτη γιο της να χάνει τη ζωή του στο Αφγανιστάν.

«Ανίκανο σκουπίδι» αποκάλεσε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, η μητέρα ενός Αμερικανού πεζοναύτη που σκοτώθηκε από την επίθεση αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους του Χορασάν (ISIS-K) έξω από το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ.

«Ο γιος μου ήταν ένας από τους πεζοναύτες που πέθαναν προχθές», είπε η Κάθι Μακόλουμ σε ραδιοφωνική συνέντευξη την Παρασκευή για τον 20χρονο νεκρό γιο της Ράιλ.

«Ετοιμαζόταν να γυρίσει σπίτι του για να είναι δίπλα στη γυναίκα του και στη γέννηση του γιου του», είπε η Μακόλουμ. «Και εκείνο το ανίκανο σκουπίδι, έστειλε τον γιο μου στον θάνατο».

«Ήρθαν και με ξύπνησαν τέσσερις η ώρα το πρωί για να μου πουν ότι ο γιος μου είναι νεκρός», είπε.

Συνολικά, από τη επίθεση αυτοκτονίας έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, σκοτώθηκαν 13 στρατιώτες.

Την Κυριακή, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκλεισε τα μάτια και έγειρε προς τα πίσω το κεφάλι, καθώς τα φέρετρα, τυλιγμένα με την αμερικανική σημαία, με τις σορούς των 11 Αμερικανών στρατιωτών, έφτασαν με στρατιωτικό αεροσκάφος στη βάση Ντόβερ του Ντέλαγουερ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν, ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν και πολλοί ανώτατοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι παρακολούθησαν, σε στάση προσοχής και χαιρετίζοντας στρατιωτικά, καθώς Αμερικανοί στρατιώτες μετέφεραν τα φέρετρα των συναδέλφων τους έξω από το C-17. Ακουγόταν κάποιος να κλαίει και μια γυναίκα λιποθύμησε τη στιγμή που οι σοροί φορτώνονταν στα φορτηγά που θα τις μετέφεραν στις ειδικές εγκαταστάσεις όπου θα γίνει η διαδικασία ταυτοποίησης και νεκροψίας-νεκροτομής.

Την Κυριακή, ο Μπάιντεν και η σύζυγος του συναντήθηκαν επίσης με τις οικογένειες ορισμένων από τους πεσόντες.

Το Πεντάγωνο έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου στη δημοσιότητα τα στοιχεία των 13 θυμάτων της επίθεσης. Οι πέντε από αυτούς ήταν μόλις 20 ετών, γεννήθηκαν δηλαδή την ίδια χρονιά που ξεκίνησε ο πιο μακροχρόνιος πόλεμος των ΗΠΑ, το 2001. Η ιστορία μιας 23χρονης στρατιωτίνας έχει επίσης προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση στη χώρα, αφού μόλις μία εβδομάδα πριν πέσει νεκρή είχε φωτογραφηθεί με ένα μωρό στην αγκαλιά της, κατά τη διάρκεια της χαοτικής επιχείρησης εκκένωσης της Καμπούλ.

Περίπου 250 Αμερικανούς πολίτες θέλουν να φύγουν από το Αφγανιστάν, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αμερικανικής διπλωματίας. Άλλοι 280 δεν έχουν ακόμη αποφασίσει αν θέλουν να φύγουν ή όχι.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Μπάιντεν, ο Τζέικ Σάλιβαν, διαβεβαίωσε πάντως στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox ότι όσοι επιλέξουν να μείνουν «δεν θα εγκλωβιστούν στο Αφγανιστάν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περίπου 114.400 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων σχεδόν 5.500 Αμερικανοί πολίτες έφυγαν από το Αφγανιστάν με την τεράστια αερογέφυρα που στήθηκε στις 14 Αυγούστου, παραμονή της εισόδου των Ταλιμπάν στην Καμπούλ. Η χαοτική διαχείριση αυτής της επιχείρησης και ο βαρύς απολογισμός της επίθεσης της Πέμπτης προκαλούν τριγμούς στην κυβέρνηση του Μπάιντεν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.