ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Τελειώνει ο Άσσαντ με την… «αντιπολίτευση»: Ο συριακός Στρατός μπήκε στην Ντεραά – Φεύγουν οι ισλαμιστές μισθοφόροι

Τελειώνει ο Άσσαντ με την…  «αντιπολίτευση»: Ο συριακός Στρατός μπήκε στην Ντεραά – Φεύγουν οι ισλαμιστές μισθοφόροι

Οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης μπήκαν σήμερα στις συνοικίες των ισλαμιστών τρομοκρατών, στην πόλη Ντεράα, με βάση τη νέα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, ανέφεραν τα επίσημα ΜΜΕ της χώρας.

Η πόλη Ντεράα είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, η οποία ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από την κυβέρνηση από το 2018. Οι αντάρτες ελέγχουν ωστόσο ακόμη ορισμένους τομείς, στο πλαίσιο μιας προηγούμενης ειρηνευτικής συμφωνίας.

Με βάση τη νέα συμφωνία, με την οποία τερματίστηκαν οι συγκρούσεις που είχαν ξεσπάσει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οι Σύροι στρατιώτες μπήκαν στην Ντεράα αλ Μπαλάντ, όπως αποκαλούνται τα νότια προάστια της πόλης τα οποία πολιορκούνταν επί μήνες από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

«Ύψωσαν την εθνική σημαία, εγκατέστησαν στρατιωτικά φυλάκια και ερεύνησαν τη ζώνη ώστε να την κηρύξουν ελεύθερη από τρομοκράτες» μετέδωσε το πρακτορείο Sana.

Τη συμφωνία με τους αντάρτες διαπραγματεύτηκε η Ρωσία, η σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Στους αντάρτες που θα παραδώσουν τα όπλα τους και στους άνδρες που δεν έχουν υπηρετήσει την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία δίνεται η δυνατότητα να παραμείνουν στην Ντεράα αλ Μπαλάντ. Όσοι αρνηθούν να καταθέσουν τα όπλα θα μεταφερθούν σε άλλες περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες, στα βόρεια.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι στρατιώτες θα ερευνήσουν όλα τα σπίτια και θα καταγράψουν τα ονόματα εκείνων που αποφάσισαν να παραμείνουν στην πόλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πόλη Ντεράα ήταν το λίκνο της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Άσαντ, το 2011 και η οποία εξελίχθηκε αργότερα σε ανοικτή εισβολή ισλαμιστών μισθοφόρων από διάφορες χώρες. Στον πόλεμο που ακολούθησε σκοτώθηκαν περίπου 380.000 Σύροι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.