ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γ.Νόβικοφ: «Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν σκάφη για να εξαπολύουν χτυπήματα από το διάστημα»

Γ.Νόβικοφ: «Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν σκάφη για να εξαπολύουν χτυπήματα από το διάστημα»

Ο επικεφαλής της ρωσικής βιομηχανίας όπλων Almaz-Antey Γιαν Νόβικοφ αναφέρθηκε σε δοκιμή τεχνολογιών δημιουργίας επαναχρησιμοποιούμενων μαχητικών διαστημικών σκαφών σχεδιασμένων για να μπαίνουν σε τροχιά και να εξαπολύουν χτυπήματα από το διάστημα, η οποία γίνεται από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ειδικούς της Almaz-Antey, οι ΗΠΑ αναπτύσσει τεχνολογίες για τη δημιουργία επαναχρησιμοποιούμενων αεροδιαστημικών συστημάτων με βάση τα πειράματα που είχαν γίνει με drones Χ-37 τα οποία έχουν την ικανότητα να μπαίνουν σε τροχιά.

«Τα υποψήφια επαναχρησιμοποιήσιμα διαστημόπλοια που εκτοξεύονται από πυραύλους-μεταφορείς μπορούν δυνητικά να παρέχουν ευέλικτες λύσεις μάχης από την αναγνώριση και τον έλεγχο του διαστήματος έως τις αστραπιαίες επιθέσεις σε στόχους εδάφους» ανέφερε μιλώντας στη ρωσική εφημερίδα Krasnaya Zvezda.

Τα drones Χ-37, που κυκλοφόρησαν πρώτη φορά το 2010, μπορούν να λειτουργήσουν ως μεταφορείς πυρηνικών κεφαλών, σύμφωνα με τον Νόβικοφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν περαιτέρω αύξηση του αριθμού τέτοιων drones στο διάστημα. Αυτό αποτελεί σοβαρή πρόκληση» κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.