Στο Σότσι ο Ερντογάν και συνάντηση με Πούτιν για S-400 παρά τις απειλές για νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ!

Στο Σότσι ο Ερντογάν και συνάντηση με Πούτιν για  S-400 παρά τις απειλές για νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ!

Στο Σότσι στρέφονται αύριο, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, τα βλέμματα, καθώς ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογο του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν την εμπορική και οικονομική συνεργασία των δύο χώρων, την κατάσταση στην Συρία, την Λιβύη, το Αφγανιστάν και την Υπερκαυκασία, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Πρόσφατα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Ερντογάν, ενδέχεται να υπάρξει η πιο ευρεία έως τώρα ατζέντα, από τις διμερείς σχέσεις έως την Συρία και άλλες περιφερειακές διενέξεις.

Ο Ερντογάν είχε δηλώσει τον Αύγουστο ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Ρωσία προτίθεται να συζητήσει μεταξύ άλλων και λεπτομέρειες όσον αφορά στην αγορά δεύτερης συστοιχίας αντιπυραυλικών συστημάτων άμυνας S-400. Πρόσφατα, μάλιστα, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS την πρόθεση του για απόκτηση δευτέρου πακέτου S-400.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τελευταία διά ζώσης συνάντηση των δύο ηγετών είχε πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2020 στο Κρεμλίνο. Οι επόμενες συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών εξαιτίας της πανδημίας ήταν είτε τηλεφωνικές είτε μέσω βιντεοδιάσκεψης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.