ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σουδάν: Τουλάχιστον 2 νεκροί διαδηλωτές & 100 τραυματίες σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας

Σουδάν: Τουλάχιστον 2 νεκροί διαδηλωτές & 100 τραυματίες σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 100 τραυματίστηκαν σήμερα στο Σουδάν.

Να σημειωθεί πως δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το στρατιωτικό πραξικόπημα του στρατηγού Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν και να ζητήσουν την επιστροφή της χώρας στη δημοκρατική μετάβαση.

Από την έναρξη των φιλοδημοκρατικών κινητοποιήσεων, την Δευτέρα, έχουν χάσει τη ζωή τους 11 άνθρωποι. Την περασμένη εβδομάδα ο στρατός ανέτρεψε την κυβέρνηση και διέλυσε όλους τους θεσμούς αυτής της πάμφτωχης χώρας που μαστίζεται εδώ και δεκαετίες από ένοπλες συρράξεις.

Ο ΟΗΕ και οι ΗΠΑ πολλαπλασίασαν τις εκκλήσεις τους να μην αντιμετωπιστούν με βία οι διαδηλωτές, εκτιμώντας ότι οι κινητοποιήσεις θα αποτελέσουν «ένα τεστ για τις προθέσεις των στρατιωτικών».

Στην πρωτεύουσα Χαρτούμ και στην πόλη Κεσάλα στα ανατολικά, οι συγκεντρωμένοι έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και φώναζαν «Όχι στο στρατιωτικό καθεστώς» και «Όχι στην επιστροφή στο παρελθόν».

Στο Ομντουρμάν, στα προάστια του Χαρτούμ, δύο διαδηλωτές χτυπήθηκαν από σφαίρες, ο ένας στο στομάχι και ο άλλος στο κεφάλι, σύμφωνα με ένα συνδικάτο φιλοδημοκρατικών γιατρών. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, τις τελευταίες ημέρες έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 170 άνθρωποι στις διαδηλώσεις.

Άλλοι διαδηλωτές κρατούσαν φωτογραφίες του πρωθυπουργού Αμπντάλα Χάμντοκ, ο οποίος έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και τον καλούσαν «να μην υποχωρήσει». Αρκετές εκατοντάδες απέκλεισαν έναν οδικό άξονα στο Πορτ Σουδάν, στην Ερυθρά Θάλασσα, τον «εμπορικό πνεύμονα» της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θέλουμε ένα πολιτικό καθεστώς και αυτή τη φορά δεν θα δεχτούμε τη μοιρασιά με τους στρατιωτικούς, πρέπει να είναι 100% πολιτικό», είπε ένας διαδηλωτής, ο Χάσεμ αλ Τάγιεμπ, στο Χαρτούμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.