ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εντολή του προέδρου Β.Πούτιν για απομάκρυνση των Ρώσων από το Αφγανιστάν

Εντολή του προέδρου Β.Πούτιν για απομάκρυνση των Ρώσων από το Αφγανιστάν

Με εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας απομακρύνει 380 ανθρώπους από το Αφγανιστάν. Οι εκτοπισμένοι φιλοξενούνται σε τρία στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη Il-76 που έφθασαν στην Καμπούλ για να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια.

«Αυτή τη στιγμή, τρία στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη Il-76 <…> παρέδωσαν ανθρωπιστική βοήθεια στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και προσγειώνουν τους τους εκκενώμενους». αναφέρει το RIA Novosti. 108 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της δημοκρατίας. Εκτός από Ρώσους, επιβιβάζονται και πολίτες της Λευκορωσίας, της Κιργιζίας, της Αρμενίας, της Ουκρανίας και του Αφγανιστάν. «Σε κάθε αεροπλάνο υπάρχουν ιατρικές και νοσηλευτικές ομάδες στρατιωτικών γιατρών με τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό και φάρμακα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τον Αύγουστο, στο πλαίσιο της αποχώρησης του αμερικανικού στρατεύματος, οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στη δημοκρατία και κήρυξαν το τέλος του εικοσαετούς πολέμου· ένα μήνα αργότερα, η τελευταία επαναστατημένη επαρχία Panjshir τέθηκε υπό τον έλεγχό τους. Τον Σεπτέμβριο, οι Ταλιμπάν διόρισαν μια προσωρινή κυβέρνηση, η οποία περιλάμβανε μέλη του κινήματος και συμμαχικές ομάδες, μερικές από τις οποίες περιλαμβάνονται στους καταλόγους κυρώσεων του ΟΗΕ και των ΗΠΑ.

Πηγή: defencenet.ru

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.