Αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι: 4 λεπτά μικρότερη η νύχτα και 4 λεπτά μεγαλύτερη η μέρα, ήδη!

Τρέλα: Πήδηξε από έναν γκρεμό 130 μέτρων με 80 χλμ/ώρα με τη μοτοσικλέτα του και επέζησε (βίντεο)

Τρέλα: Πήδηξε από έναν γκρεμό 130 μέτρων με 80 χλμ/ώρα με τη μοτοσικλέτα του και επέζησε (βίντεο)

Ο Τομ Πέιτζις, πέντε φορές πρωταθλητής X Games, εκμεταλλεύτηκε το διάλειμμα στον ανταγωνισμό λόγω της πανδημίας και αφιερώθηκε στην εξάσκηση του skydiving για να πρωταγωνιστήσει σε ένα από τα πιο θεαματικά άλματα.

Κατά την ανάρρωσή του από ένα σοβαρό ατύχημα πριν από δύο χρόνια, είχε μια από τις πιο τρελές ιδέες που θα μπορούσε ποτέ να έχει ένας λάτρης της μοτοσικλέτας, του αλεξίπτωτου και της αδρεναλίνης. Να πάρει μια άδεια ράμπα οδηγώντας μια μοτοσικλέτα με ταχύτητα άνω των 80 χλμ./ώρα.

Ο 36χρονος αθλητής εκπλήρωσε τον στόχο του μετά από εκτεταμένη προετοιμασία που έκανε από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού. Με αυτή την ευκαιρία, επένδυσε χρόνο για να παρακολουθήσει μαθήματα και να αναπτύξει τις δεξιότητές του στο αλεξίπτωτο, ένα ουσιαστικό μέρος της ολοκλήρωσης του άλματος που πραγματοποίησε.

«Είμαι τρελός; Όχι»

Τελικά κατάφερε και επέζησε για να το πει σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

«Ήταν θεαματικό, αυτός ήταν ο στόχος και ήταν καλό. Είμαι τρελός; Όχι, δεν το νομίζω γιατί έπρεπε να προπονηθώ πολύ για να κάνω αυτό το άλμα. Ένας τρελός θα το δοκίμαζε χωρίς προετοιμασία», είπε ο πολλαπλός πρωταθλητής μοτοσυκλέτας στην κατηγορία ελεύθερου.

Όλα ήταν προετοιμασμένα. Λίγα μέτρα από το χιονοδρομικό κέντρο Αβοριάζ, συναρμολογήθηκε μια γιγάντια ράμπα επτά μέτρων που ο Τομ χρειάστηκε με 80 χιλιόμετρα την ώρα για να εκτοξευθεί στο κενό με τη μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια να πρωταγωνιστήσει σε μια πτώση 130 μέτρων με αλεξίπτωτο.

«Ήταν τρελό, κάτι άρρωστο: ήταν ένα απόλυτο όνειρο για μένα που είχα εδώ και πολύ καιρό. Είχα την αίσθηση ότι με ναρκώνουν για λίγο καιρό. Εξακολουθούσα να συγκεντρώνομαι σε αυτό που έπρεπε να κάνω» ανέφερε.

Ο Γάλλος αθλητής είπε ότι ποτέ δεν φοβήθηκε ή ανησύχησε και αναγνώρισε ότι το άλμα του ήταν επίσης ένας φόρος τιμής στον Βινς Ρέφετ, ο οποίος πέθανε ακριβώς πριν από ένα χρόνο κατά τη διάρκεια μιας από τις προπονήσεις του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.