ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το Ιράν χτύπησε την αμερικανική βάση At-Tanf – Σε αντίποινα για τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Στην επίθεση συμμετείχαν τουλάχιστον πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Το Ιράν χτύπησε την αμερικανική βάση At-Tanf – Σε αντίποινα για τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι η αμερικανική φρουρά στο At-Tanf δέχθηκε επίθεση αργά το βράδυ της Τετάρτης από αρκετά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, στην επίθεση συμμετείχαν τουλάχιστον πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου τουλάχιστον ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους αυτοκτονίας, με «μερικά να προέρχονται από τα σύνορα Ιράκ-Συρίας», είπε πηγή σε δημοσιογράφο του BBC. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα προς το παρόν.

Η ταυτότητα των επιτιθέμενων είναι μέχρι στιγμής άγνωστη. Ένας εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ είπε πως οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι οι «πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν» είχαν επιτεθεί στη βάση.

Η CENTCOM αργότερα διευκρίνισε στο BBC ότι «όσο τα μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα όσο και τα έμμεσα πυρά» χρησιμοποιήθηκαν κατά του Τανφ και είπε στη συνέχεια ότι «διατηρούμε το εγγενές δικαίωμα της αυτοάμυνας και θα ανταποκριθούμε σε χρόνο και τόπο της επιλογής μας».

Η απομακρυσμένη βάση της ερήμου, που βρίσκεται κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Μ2 Βαγδάτης-Δαμασκού κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ και την Ιορδανία, ελέγχεται από αμερικανικά στρατεύματα από τις αρχές του 2016, όταν η βάση εκπαίδευσε τους αποκαλούμενους «μετριοπαθείς επαναστάτες» για την καταπολέμηση της συριακής κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Την περασμένη εβδομάδα, ξεκίνησε η αεροπορική επίθεση της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον συριακών υποδομών κοντά στην Παλμύρα κοντά στη βάση Τανφ. Σύμφωνα με τον Ρώσο Υπουργείο Άμυνας, το Ισραήλ χρησιμοποίησε την κάλυψη πολιτικών αεροσκαφών που διέσχισαν τον ίδιο εναέριο χώρο για να αρνηθεί στα συριακά συστήματα αεράμυνας την ευκαιρία να καταρρίψουν τους πυραύλους τους.

Στις 14 Οκτωβρίου, η διοίκηση της Αίθουσας Συμμαχικών Επιχειρήσεων της Συρίας, της φιλοσυριανικής, αντι-Ντάες* συμμαχίας δυνάμεων που περιλαμβάνει συμβούλους της Χεζμπολάχ και του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC), δεσμεύθηκε να απαντήσει στην επίθεση στην Παλμύρα.

https://twitter.com/KiIntel/status/1448536674699554817

«Εδώ και χρόνια, έχουμε υποστεί επιθέσεις από τον ισραηλινό και αμερικανικό εχθρό σε μια προσπάθεια να μας σύρουν σε παράπλευρες μάχες που δεν ήταν προτεραιότητα για την παρουσία μας στη Συρία. Η δικαιολογία των Σιωνιστών [για τις επιθέσεις] ήταν ότι στόχευαν όπλα ακριβείας και ευαίσθητο εξοπλισμό που αποτελούσαν απειλή για την οντότητα σφετερισμάτων τους», ανέφερε η δήλωση.

«Με βάση τα παραπάνω, και μετά την επίθεση που ξεκίνησε στους ουρανούς της Ιορδανίας και της κατεχόμενης από τις ΗΠΑ συριακής περιοχής αλ-Τανφ, η διοίκηση της Αίθουσας Συμμαχικών Επιχειρήσεων έλαβε την απόφαση να απαντήσει σε αυτή την επίθεση σε αντίποινα για τις ζωές των μαρτύρων και το αίμα των τραυματιών. Η απάντηση θα είναι πολύ σκληρή», συνέχισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται στη Συρία, οι οποίες αναπτύσσονται στις επαρχίες Α-Τανφ και στις ανατολικές επαρχίες Ντέιρ-εζ-Ζορ, Ράκκα και Αλ Χασάκα, δεν είναι παρούσες με την άδεια της συριακής κυβέρνησης στη Δαμασκό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.