Συρία: Τουλάχιστον 2 άμαχοι νεκροί από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στην επαρχία Χομς

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κανένα σχόλιο από πλευράς Ισραήλ

Συρία: Τουλάχιστον 2 άμαχοι νεκροί από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στην επαρχία Χομς

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η συριακή κρατική τηλεόραση, τουλάχιστον δύο άμαχοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ένας άμαχος και έξι στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε η Αεροπορία του Ισραήλ στην κεντρική Συρία, κατά την οποία υπήρξαν επίσης υλικές ζημιές.

Νωρίτερα, η ίδια πηγή ανέφερε πως ενεργοποιήθηκαν συστοιχίες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας για να αντιμετωπιστεί επίθεση του Ισραήλ στη Χομς.

Η «ισραηλινή αεροπορική επίθεση» έχει στο στόχαστρο τομείς της κεντρικής Συρίας και «η αντιαεροπορική άμυνα αντιδρά», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κανένα σχόλιο από πλευράς Ισραήλ.

Αφότου ξέσπασε το 2011 ο πόλεμος στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες επιδρομές, σχεδόν όλες αεροπορικές, εναντίον θέσεων των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και συμμάχων τους, ιρανικών και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, ιδίως της σιιτικής ένοπλης παράταξης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ισραηλινός στρατός σπανίως αναγνωρίζει δημόσια πως διεξάγει επιχειρήσεις στη Συρία· επιβεβαίωσε πάντως νωρίτερα φέτος πως έπληξε τουλάχιστον 50 στόχους στην εμπόλεμη χώρα την περασμένη χρονιά. Οι αρχές του Ισραήλ διαμηνύουν συχνά πως δεν θα επιτρέψουν στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του εβραϊκού κράτους, να στήσει προγεφύρωμα στη συριακή επικράτεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.