ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μιανμάρ: Πάνω από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά – Έκαψαν τα πτώματά τους

Ο στρατός της Μιανμάρ δήλωσε ότι πυροβόλησε και σκότωσε έναν απροσδιόριστο αριθμό "οπλισμένων τρομοκρατών"

Μιανμάρ: Πάνω από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά – Έκαψαν τα πτώματά τους

Πάνω από 30 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν και τα πτώματά τους κάηκαν την Παρασκευή στο κρατίδιο Κάγια της Μιανμάρ, σύμφωνα με έναν κάτοικο της περιοχής, δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης και μια τοπική ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όπως μεταδίδει το Reuters η Ομάδα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο κρατίδιο δήλωσε ότι βρήκε το Σάββατο κοντά στο χωριό Μο Σο τα καμένα πτώματα ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων ηλικιωμένων, γυναικών και παιδιών που σκοτώθηκαν από τον στρατό που κυβερνά τη Μιανμάρ.

“Καταγγέλλουμε έντονα την απάνθρωπη και βάναυση δολοφονία που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα”, ανέφερε η ομάδα σε ανάρτηση στο Facebook.

Ο στρατός της Μιανμάρ δήλωσε ότι πυροβόλησε και σκότωσε έναν απροσδιόριστο αριθμό “οπλισμένων τρομοκρατών” από τις ένοπλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης στο χωριό, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Οι άνθρωποι βρίσκονταν σε επτά οχήματα και δεν σταμάτησαν για τον στρατό, ανέφερε. Ο στρατός της Μιανμάρ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια.

Οι φωτογραφίες που μοιράστηκε η ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειχναν τα απανθρακωμένα υπολείμματα σωμάτων πάνω σε καμένες καρότσες φορτηγών.

Μία από τις μεγαλύτερες πολιτοφυλακές που αντιτίθενται στη χούντα, η Εθνική Δύναμη Άμυνας των Καρέννι που ηγήθηκε πραξικοπήματος την 1η Φεβρουαρίου, δήλωσε ότι οι νεκροί δεν ήταν μέλη της αλλά πολίτες που αναζητούσαν καταφύγιο από τη σύγκρουση.

“Σοκαριστήκαμε τόσο πολύ όταν είδαμε ότι όλα τα πτώματα ήταν διαφορετικού μεγέθους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων”, δήλωσε στο Reuters ένας διοικητής της πολιτοφυλακής, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Ένας κάτοικος του χωριού που ζήτησε να μην κατονομαστεί για λόγους ασφαλείας δήλωσε ότι είχε αντιληφθεί την πυρκαγιά το βράδυ της Παρασκευής, αλλά δεν μπορούσε να πάει στον τόπο του συμβάντος καθώς υπήρχαν πυροβολισμοί.

“Πήγα να δω σήμερα το πρωί. Είδα πτώματα που είχαν καεί, αλλά και τα ρούχα παιδιών και γυναικών διασκορπισμένα”, δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters.

Η Μιανμάρ βρίσκεται σε αναταραχή από τότε που ο στρατός ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση της βραβευμένης με Νόμπελ Αούνγκ Σαν Σου Κι πριν από σχεδόν 11 μήνες, ισχυριζόμενος νοθεία στις εκλογές του Νοεμβρίου, τις οποίες είχε κερδίσει το κόμμα της. Διεθνείς παρατηρητές δήλωσαν ότι η ψηφοφορία ήταν δίκαιη.

Οι πολίτες εξοργισμένοι από το πραξικόπημα και την επακόλουθη καταστολή των διαδηλωτών έχουν πάρει τα όπλα. Πολλές τοπικές δυνάμεις αντίστασης έχουν δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο στρατός έχει θέσει εκτός νόμου πολλούς αντιπάλους, χαρακτηρίζοντάς τους προδότες ή τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένης μιας αυτοαποκαλούμενης κυβέρνησης εθνικής ενότητας που επιδιώκει να ασκήσει πιέσεις στη διεθνή κοινότητα και να εμποδίσει τη χούντα να εδραιώσει την εξουσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.