ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Συνέβη και αυτό: Νοτιοκορεάτης πέρασε τα σύνορα και αυτομόλησε στη Βόρεια Κορέα

Συνέβη  και αυτό: Νοτιοκορεάτης πέρασε τα σύνορα και αυτομόλησε στη Βόρεια Κορέα

Ένας νοτιοκορεάτης πέρασε το Σάββατο τα αυστηρώς φρουρούμενα σύνορα που χωρίζουν τη χώρα του από τη Βόρεια Κορέα, σε μία μοναδική, από τις ελάχιστες που ΄χουν σημειωθεί, περίπτωση αυτομόλησης, όπως ανακοίνωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας.

Το Γενικό Επιτελείο του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων έκανε γνωστό πως μετά τον εντοπισμό του ατόμου στην ανατολική πλευρά της αποστρατικοποιημένης ζώνης ξεκίνησε έρευνα αναζήτησής του, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει φέρει αποτέλεσμα.

«Επιβεβαιώσαμε ότι το άτομο πέρασε τη γραμμή οριοθέτησης των συνόρων γύρω στις 22:40 το βράδυ και αυτομόλησε στον Βορρά», σημείωσε συγκεκριμένα ο στρατός της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί εάν το άτομο είναι ζωντανό ή νεκρό. Επίσης, επισημαίνεται ότι εστάλη ειδοποίηση στη Βόρεια Κορέα μέσω στρατιωτικής γραμμής επικοινωνίας, ζητώντας την προστασία του ατόμου που παραβίασε τη νομοθεσία της χώρας του περνώντας τα σύνορα.

Η Βόρεια Κορέα, από την έναρξη της πανδημίας έχει αλλάξει την πολιτική της, ανοίγοντας πυρ κατά όποιου προσπαθεί να μπει παράτυπα στη χώρα, όπως μεταδίδει το BBC.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2020 υπήρξαν έντονες αντιδράσεις όταν Βορειοκορεάτες στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Νοτιοκορεάτη αξιωματούχο που είχε χαθεί στη θάλασσα. Η Πιονγκγιάνγκ ζήτησε συγγνώμη αποδίδοντας το τραγικό περιστατικό στον πανικό για την πανδημία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.