Τι συμβαίνει στην Σουηδία; Αντικείμενα που έμοιαζαν με drones εμφανίστηκαν πάνω από πυρηνικό εργοστάσιο

Τι συμβαίνει στην Σουηδία; Αντικείμενα που έμοιαζαν με drones εμφανίστηκαν πάνω από πυρηνικό εργοστάσιο

Η αστυνομία στη Σουηδία ανέπτυξε περιπόλους και ελικόπτερα στο πυρηνικό εργοστάσιο Φόρσμαρκ για την καταδίωξη ενός μεγάλου αντικειμένου που έμοιαζε με drone που εθεάθη να πετάει πάνω από τις εγκαταστάσεις αργά το βράδυ της Παρασκευής. Ωστόσο, οι Αρχές δεν κατάφεραν να το… πιάσουν.

Το περιστατικό σημειώθηκε μια ημέρα μετά την ανάπτυξη από τη Σουηδία τεθωρακισμένων και δεκάδων ένοπλων στρατιωτών στους δρόμους του Βίσμπι, μιας παραθαλάσσιας πόλης στο νησί Γκότλαντ της Βαλτικής, σε μία ασυνήθιστη κίνηση που κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της αυξημένης «ρωσικής δραστηριότητας» στην περιοχή.

Ήδη στην Βαλτική πλέουν τρία ρωσικά σκάφη απόβασης κλάσης Ropucha τα οποία απέπλευσαν τι βραδυνές ώρες της Παρασκευής προς Σαββάτου με άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τις σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις, η ανάπτυξη στρατού αποφασίστηκε αφού τρία ρωσικά αποβατικά σκάφη διέπλευσαν αυτήν την εβδομάδα τη Βαλτική διασχίζοντας τη Μεγάλη Ζώνη της Δανίας, εν μέσω του τεταμένου κλίματος στις σχέσεις της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ.

Το Φόρσμαρκ, που είναι η μεγαλύτερη ηλεκτροπαραγωγική μονάδα της Σουηδίας, βρίσκεται στην ακτή της Βαλτικής περίπου 150 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας Στοκχόλμης.

Η αστυνομία αντιλήφθηκε το drone, το οποίος πρώτος είχε εντοπίσει ένας φρουρός ασφαλείας, να κινείται γύρω από το εργοστάσιο προτού εξαφανιστεί προς το νησί Γκράζο.

“Η αστυνομία συνεχίζει τις προσπάθειες εντοπισμού του αντικειμένου, ακόμη και με τα δικά της drones, αλλά χωρίς επιτυχία”, ανέφερε σχετικά με το περιστατικό η αστυνομία στην ιστοσελίδα της και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις είτε πως αυτό έριξε κάτι ή ότι προσγειώθηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης η αστυνομία επικαλέστηκε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για πιθανή εμφάνιση drone και στο πυρηνικό εργοστάσιο Ringhals στη δυτική ακτή της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.