Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετέβη την Τρίτη ο πρωθυπουργός της αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν για σημαντικές συναντήσεις. Ο Μασούρ Μπαρζανί ηγείται της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ, η οποία διαδραματίζει βασικό ρόλο στο να γίνει η περιοχή σταθερή και ευημερούσα.

Η ηγεσία του αυτόνομου ιρακινού Κουρδιστάν είναι φιλότουρκη και η Τουρκία αποτελεί τον μεγαλύτερο αγοραστή του πετρελαίου που παράγεται εκεί. Η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν ανέφερε σε ανακοίνωση:

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Πρωθυπουργός Μπαρζανί θα συναντηθεί τόσο με τον Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, τον διάδοχο του Εμιράτου του Άμπου Ντάμπι και Αναπληρωτή Ανώτατο Διοικητή των δυνάμεων των ΗΑΕ, όσο και με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ, σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν».

«Στις συναντήσεις θα συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις στο Ιράκ και την περιοχή, καθώς και περαιτέρω ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ της περιοχής του Κουρδιστάν και των ΗΑΕ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μπαρζανί έγραψε στο Twitter: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να βρίσκομαι στο Άμπου Ντάμπι για να εξερευνήσω ευκαιρίες οικονομικής συνεργασίας και να συζητήσω την περιφερειακή ασφάλεια με την ηγεσία (των ΗΑΕ)».