Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του ότι ορισμένες δυνάμεις ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν τις καταγγελίες περί χρήσης χημικών όπλων στη σύρραξη ως πρόσχημα για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

   

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τους ομολόγους του της Γερμανίας και της Φινλανδίας, ο Λαβρόφ είπε ότι «το ζήτημα της καταγγελθείσας χρήσης των χημικών όπλων έχει γίνει αφορμή να γίνονται εικασίες και προκλήσεις».

«Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο κάποιος να θελήσει να το χρησιμοποιήσει για να δηλώσει ότι ξεπεράστηκε μια κόκκινη γραμμή και είναι αναγκαία μια ξένη επέμβαση», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Ο Λαβρόφ κάλεσε επίσης την κυβέρνηση της Τουρκίας να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες αντάρτες που μάχονται εναντίον του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ συνελήφθησαν στο τουρκικό έδαφος έχοντας στην κατοχή της το νευροπαραλυτικό αέριο Σαρίν.

Η Ρωσία, επί δεκαετίες σύμμαχος και προμηθευτής όπλων της Δαμασκού, έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα εναντίον της έξωθεν επέμβασης στη Συρία, επιμένοντας ότι ο συριακός λαός είναι αυτός που πρέπει να αποφασίσει ποια θα είναι η μοίρα του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr