ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

ΗΠΑ: Φοιτητές κατέλαβαν το πανεπιστήμιο Κολούμπια – Λευκός Οίκος: Λανθασμένη προσέγγιση

Το πανεπιστήμιο προχωρά σε αποβολές φοιτητών

ΗΠΑ: Φοιτητές κατέλαβαν το πανεπιστήμιο Κολούμπια – Λευκός Οίκος: Λανθασμένη προσέγγιση

Εδώ και 10 ημέρες έχει δημιουργηθεί στο πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη, ένας καταυλισμό διαμαρτυρίας απ’ όπου ξεκίνησε το φιλοπαλαιστινιακό κίνημα που επεκτάθηκε και σε άλλες πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ, με το πανεπιστήμιο να προχωρά σε αποβολές φοιτητών.

Άμεση ήταν η απάντηση των δεκάδων διαδηλωτών σπεύδοντας σήμερα να καταλάβουν ένα κτίριο του πανεπιστημίου.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να κάνουν πορεία γύρω από την πανεπιστημιούπολη του Μανχάταν φωνάζοντας «Ελεύθερη Παλαιστίνη» μετά τα μεσάνυχτα.

Σε λιγότερο από μισή ώρα, ορισμένοι φοιτητές είχαν καταλάβει το Hamilton Hall, ένα κτίριο που ήταν στο επίκεντρο των διαδηλώσεων στην πανεπιστημιούπολη από τη δεκαετία του 1960, όπως μεταδίδει το BBC.

Το Πανεπιστήμιο Κολούμπια επιβεβαίωσε την κατάληψη του κτιρίου Hamilton Hall ενώ με μήνυμα του καλεί τα μέλη της ακαδημαικής κοινότητας και τους μη βασικούς εργαζόμενους να μείνουν μακριά από την πανεπιστημιούπολη.

«Η ασφάλεια κάθε μέλους αυτής της κοινότητας είναι πρωταρχικής σημασίας», αναφέρεται στο μήνυμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «πιστεύει ότι η δια της βίας κατάληψη ενός πανεπιστημιακού κτιρίου είναι λανθασμένη προσέγγιση» και δεν αποτελεί «παράδειγμα ειρηνικής διαδήλωσης», ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Ο Τζον Κίρμπι ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την κατάληψη ενός κτιρίου του Πανεπιστημίου Κολούμπια, στη Νέα Υόρκη, από φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα στη διαδήλωση» αλλά «δεν είναι αποδεκτό να διαταράσσεται η πανεπιστημιακή πορεία των άλλων φοιτητών», πρόσθεσε.

Το νέο κύμα της κινητοποίησης των φοιτητών και άλλων ανθρώπων κατά του πολέμου που διεξάγει το Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, έχει επεκταθεί σε αριθμό πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, από την Καλιφόρνια (δυτικά) μέχρι τη Νέα Αγγλία (βορειοανατολικά) περνώντας από τις κεντρικές και τις νότιες πολιτείες της χώρας.

«Αρχίσαμε τις αποβολές φοιτητών, στο πλαίσιο αυτού του νέου σταδίου ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της πανεπιστημιούπολης», ανακοίνωσε χθες, στους δημοσιογράφους ο αρμόδιος για την επικοινωνία, αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Κολούμπια Μπεν Τσανγκ.

Οι φοιτητές και άλλοι φιλοπαλαιστίνιοι, απαιτούν από το Κολούμπια να κόψει τις διασυνδέσεις με μαικήνες ή επιχειρήσεις που έχουν επαφές με το Ισραήλ.

«Δεν θα φύγουμε, παρά μόνο δια της βίας», φώναξε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων η Σουέντα Πόλατ, μια φοιτήτρια με ηγετική θέση στο κίνημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.