ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

CIA: «Θα εισβάλουν οι Ρώσοι στο Χάρκοβο της Ουκρανίας με άρματα μάχης»

CIA: «Θα εισβάλουν οι Ρώσοι στο Χάρκοβο της Ουκρανίας με άρματα μάχης»

Σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση του αμερικανικού δικτύου CNN, οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την ουκρανική κυβέρνηση για πιθανή ρωσική εισβολή μέσα στο επόμενο 48ωρο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Λευκός Οίκος επικοινώνησε απευθείας με το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοινώνοντας πως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, επίκειται ευρεία ρωσική εισβολή στο έδαφος της Ουκρανίας μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Το CNN μετέδωσε πως, σύμφωνα με πηγή από τον Λευκό Οίκο, η πιθανότερη περιοχή για την εισβολή των Ρώσων είναι η βορειοανατολική πόλη Χάρκοβο.

Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των αμερικανικών δικτύων, λέγοντας πως «ο πρόεδρος της Ουκρανίας ενημερώθηκε από τον Λευκό Οίκο για τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών».

Δύο κονβόι με στρατιωτικό εξοπλισμό χωρίς αναγνωρίσιμα διακριτικά βρίσκονται στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, ακολουθώντας διαφορετικούς δρόμους από την πλευρά των ρωσικών συνόρων (μήπως πηγαίνουν στον βορά για να καταλάβουν το Χάρκοβο;), όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο μαρτυρία δημοσιογράφου που βρίσκεται στην περιοχή.

Το ένα κονβόι περιλαμβάνει εννέα τανκς και ένα στρατιωτικό όχημα, ενώ το δεύτερο φορτηγά και βυτιοφόρα, δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Κίεβο κήρυξε σήμερα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ζήτησε από τους Ουκρανούς που βρίσκονται στη Ρωσία να φύγουν άμεσα. Παράλληλα, η Μόσχα άρχισε την εκκένωση της πρεσβείας της στην ουκρανική πρωτεύουσα, εντείνοντας την ανησυχία των Ουκρανών και της Δύσης για μια ευρεία στρατιωτική επίθεση από τη Ρωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.