ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η αντιπαράθεση Ρώσου στρατηγού με τον Βρετανό ΥΠΑΜ με αφορμή τον… Κριμαϊκό Πόλεμο

Η αντιπαράθεση Ρώσου στρατηγού με τον Βρετανό ΥΠΑΜ με αφορμή τον… Κριμαϊκό Πόλεμο

Όλα ξεκίνησαν με τις δηλώσεις του Μπεν Γουάλας, ο οποίος αναφερόμενος στο τάγμα «Σκωτσέζοι Φρουροί», ανέφερε πως τότε «κλωτσήσαμε τα οπίσθια του Τσάρου Νικόλαου και μπορούμε να το κάνουμε ξανά».

Η ρωσική πλευρά δεν άφησε αναπάντητα όσα είπε ο Γουάλας. Συγκεκριμένα ο Ρώσος στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοφ υπενθύμισε ότι στρατός της ρωσικής αυτοκρατορίας δεν ηττήθηκε από το 93ο τάγμα των Σκωτσέζων στη μάχη του Μπαλακλάβα που πραγματοποιήθηκε το 1854.

«Το μόνο ηρωικό επίτευγμα που έκανε αυτό το τάγμα ήταν ότι δεν υποχώρησε όταν επιτέθηκε το ρωσικό ιππικό, όπως έκαναν όλοι οι υπόλοιποι. Υπέστησαν μεγάλες απώλειες, αλλά δεν νίκησαν ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε αυτή τη μάχη σημειώθηκε η «θρυλική καταστροφή ενός ολόκληρου αγγλικού τάγματος ιππικού, μέσα σε μόλις 20 λεπτά, από το ρωσικό πυροβολικό», πρόσθεσε ο κ. Κονασένκοφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Συνιστούμε στους Βρετανούς στρατιωτικούς να μελετάνε όχι μόνο τη ρωσική γεωγραφία, αλλά και Ιστορία», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.