Έκτακτο διάγγελμα Β.Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε κατά την διάρκεια έκτακτου διαγγέλματος την Πέμπτη την έναρξη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στο Ντονμπάς, αλλά και σε περισσότερες περιοχές της Ουκρανίας προκειμένου να αποφευχθεί γενοκτονία των ρωσόφωνων.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι αναμένει την εδραίωση της κοινοβουλευτικής στήριξης για την επιχείρηση στην περιοχή του Ντονμπάς.

Ο Πούτιν παρατήρησε ότι η πολεμική μηχανή που συνδέεται με το ΝΑΤΟ και υποστηρίζει τους «νεοναζί» στην Ουκρανία κινείται και προσεγγίζει στενά τα σύνορα της Ρωσίας.

Απαντώντας στη δήλωση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι το Κίεβο ενδέχεται να επανεξετάσει το μη πυρηνικό καθεστώς της χώρας στο πλαίσιο του μνημονίου της Βουδαπέστης του 1994, ο Πούτιν δήλωσε ότι «η Ρωσία δεν θα αφήσει κάτι τέτοιο να συμβεί».

Ο Ρώσος πρόεδρος χρειάστηκε χρόνο για να απευθυνθεί στις ουκρανικές δυνάμεις, προτρέποντας τα μέλη της υπηρεσίας του Κιέβου να καταθέσουν τα όπλα τους και να θυμηθούν ότι έδωσαν όρκο στον λαό, όχι στη χούντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι περιστάσεις μάς κάνουν να λάβουμε αποφασιστικά και άμεσα μέτρα. Οι λαϊκές δημοκρατίες του Ντονμπάς ζήτησαν βοήθεια από τη Ρωσία. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το άρθρο 51, μέρος 7 του Χάρτη των ηνωμένων Εθνών, με την κύρωση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου και σύμφωνα με τις συνθήκες φιλίας και αμοιβαίας συνδρομής με το DPR και το LPR, που επικυρώθηκαν από την Ομοσπονδιακή Συνέλευση, αποφάσισα να διεξαγάγω ειδική στρατιωτική επιχείρηση», ανέφερε ο Πούτιν σε ομιλία του.