Μ.Ταρχίνοφ: Ο νο1 καταζητούμενος από την Ρωσία για το πραξικόπημα στην Μαϊντάν και τις σφαγές στο Ντονμπάς

Καταζητείται για να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης

Μ.Ταρχίνοφ: Ο νο1 καταζητούμενος από την Ρωσία για το πραξικόπημα στην Μαϊντάν και τις σφαγές στο Ντονμπάς

“Τα ρωσικά στρατεύματα, ιδιαίτερα οι υπηρεσίες πληροφοριών, έχουν λάβει σαφείς εντολές να μην αφήσουν τον πρώην γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας, Alexander Turchynov, να διαφύγει από την Ουκρανία”.

Αυτό αναφέρει το κανάλι Mash Telegram επικαλούμενο πηγές στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία θέλει να φέρει τον Ουκρανό Τουρτσίνοφ στη δικαιοσύνη για εγκλήματά πολέμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία σκοπεύει να παραπέμψει σε δίκη τον Τουρτσίνοφ για εγκλήματα πολέμου στο Ντονμπάς. Πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος ευθύνεται για τις σφαγές στο Ντονμπας το 2014. Ο Τουρτσίνοφ ήταν ο ηγέτης στα γεγονότα της Μαϊντάν και εν συνέχεια ξεκίνησε τις σφαγές στο Ντονμπας, ενώ έλεγχε πλήρως και τους νεοναζί του Δεξιού Τομέα. Στη συνέχεια ανέλαβε επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας.

Ο Τουρτσίνοφ επικεφαλής των κεντρικών γραφείων του Ευρωπαϊκού Κόμματος Αλληλεγγύης, υπηρέτησε ως αναπληρωτής πρόεδρος της Ουκρανίας από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2014 και στη συνέχεια -μέχρι το 2019- ήταν γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Ο Τουρτσίνοφ υπηρέτησε ως υπηρεσιακός Πρόεδρος της Ουκρανίας, ύστερα από την αποπομπή του εκλεγμένου Προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς στις 22 Φεβρουαρίου 2014 και ήταν αυτός που οργάνωσε τη σφαγή στην πλατεία του Μαϊντάν στις 20 Φεβρουαρίου του 2014 κατά τη διάρκεια της οποίας περισσότεροι από 50 διαδηλωτές σκοτώθηκαν.

Όταν υπηρετούσε ως αναπληρωτής πρόεδρος, διέταξε την έναρξη της… «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης στο Donbass τον Απρίλιο του 2014, η οποία οδήγησε σε εκατόμβες νεκρών αμάχων ρωσοφώνων.

Στο Ντονμπάς και συγκεκριμένα στο Ντονιέτσκ και στο Λουγκάνσκ, μαζί με τους υπόλοιπους νεοναζί δολοφονούσε τον ρωσόφωνο πληθυσμό, κάτι που βεβαίως οδήγησε και στην απόφαση των συγκεκριμένων περιοχών να ζητήσουν την ανεξαρτησία τους.

Ο Turchynov δήλωσε το Μάρτιο του 2014 ότι διέταξε τον ουκρανικό Στρατό να χρησιμοποιήσει όπλα στην Κριμαία, αλλά δεν εισακούστηκε. Είπε επίσης ότι διέταξε σκόπιμα να βομβαρδιστεί το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.

Επίσης, χρεώνεται και τον εμπρησμό στην Οδησσό το 2014, κατά τον οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο περισσότερα από 40 άτομα.

Στις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία ξεκίνησε τη στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ουκρανίας για την προστασία του Ντονμπάς. Σύμφωνα με τον Πούτιν, σκοπός της επιχείρησης είναι η αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας. Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έλαβαν εντολή να εξουδετερώσουν μόνο τη στρατιωτική υποδομή της Ουκρανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.