ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μ.Ζαχάροβα σε ΝΑΤΟ: «Είστε συνεργοί στη μακροχρόνια γενοκτονία των κατοίκων του Ντονμπάς»

«Θεωρούμε τις προσπάθειές τους να μας κατηγορήσουν για επιθετικότητα ως αβάσιμες»

Μ.Ζαχάροβα σε ΝΑΤΟ: «Είστε συνεργοί στη μακροχρόνια γενοκτονία των κατοίκων του Ντονμπάς»

Σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα, το ΝΑΤΟ δεν έχει λόγους να μιλά για «επιθετικότητα» αναφερόμενο στη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση που λαμβάνει χώρα στην Ουκρανία, δεδομένης της ιστορίας του.

H εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα έκανε λόγο για «αδυναμία» των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ «να διαπραγματευτούν» ενώ κατηγόρησε τη Βορειοαντλαντική Συμμαχία για «έλλειψη επιθυμίας να ενισχύσουν πραγματικά την ασφάλεια στην Ευρώπη με βάση την αρχή της ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας»,

«Θεωρούμε τις προσπάθειές τους να μας κατηγορήσουν για επιθετικότητα ως αβάσιμες», έσπευσε να συμπληρώσει η Ρωσίδα αξιωματούχος.

«Πριν καλέσουν τη Ρωσία να λογοδοτήσει για την επιχείρηση της αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας, οι χώρες του Βορειοατλαντικού μπλοκ θα πρέπει να απαντήσουν για τον στρατιωτικό τους τυχοδιωκτισμό, καθώς και για την αδράνειά τους στο θέμα της ενθάρρυνσης του καθεστώτος στο Κίεβο να μην επιλύσει ειρηνικά το πρόβλημα του Ντονμπάς» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την κα Ζαχάροβα, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ στη σύνοδο κορυφής εξέφρασαν κάθε δυνατή υποστήριξη στην Ουκρανία, «μια χώρα που, με τη συνεννόηση της Δύσης, έχει γίνει εστία της ναζιστικής ιδεολογίας».

Κατηγόρησε τη Δύση για «υποκρισία» ενώ έστρεψε τα πυρά της κατά των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με αφορμή και τις ενέργειες των ΗΠΑ.

«Δεν ήταν οι χώρες του ΝΑΤΟ που έβλεπαν σιωπηλά καθώς οι ΗΠΑ κατέστρεψαν τη Συνθήκη κατά των βαλλιστικών πυραύλων; Παρέμειναν όταν η Ουάσιγκτον αποσύρθηκε μονομερώς από τη Συνθήκη για τα πυρηνικά μέσου βεληνεκούς. Επέτρεψαν στους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν τη Συνθήκη Ανοιχτών Ουρανών», ανέφερε.

«Δεν ήταν οι χώρες του ΝΑΤΟ που συμμετείχαν στον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας, στην επίθεση στη Λιβύη, στην εισβολή στο Ιράκ; Επί 20 χρόνια, οδήγησαν υποβάθμισαν πλήρως το Αφγανιστάν σαν χώρα και όταν έφυγαν, άφησαν πίσω τους όπλα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

«Επί οκτώ χρόνια, τα δυτικά έθνη παρακολουθούσαν παθητικά τη δολοφονία και την κακοποίηση χιλιάδων αμάχων στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Ουσιαστικά, έγιναν συνεργοί στη μακροχρόνια γενοκτονία των κατοίκων των Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ», ισχυρίστηκε η κα Ζαχάροβα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η πρόθεση του ΝΑΤΟ να συνεχίσει να πουλά όπλα στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων αεράμυνας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους δεν ενδιαφέρονται για την επίλυση της κρίσης σε αυτή τη χώρα», συμπλήρωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.