ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Τη Δευτέρα οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους διπλωμάτες στη Λευκορωσία

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Σε έκτακτη σύγκληση προχωρούν τα Ηνωμένα Έθνη για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον νετρ Λάιεν ανακοίνωσε το κλείσιμο του εναέριου χώρου της ΕΕ για την Ρωσία, το κλείσιμο ιστότοπων ρωσικής επιρροής (russia today και sputnik) αλλά και, για πρώτη φορά, τη χρηματοδότηση αγορά αμυντικού εξοπλισμού για τρίτη χώρα.

«Τα αεροσκάφη από την Ρωσία πλέον δεν θα μπορούν να προσγειώνονται, ούτε να απογειώνονται αλλά ούτε και να υπερίπτανται του εναέριου χώρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Τη Δευτέρα οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους διπλωμάτες στη Λευκορωσία

Τη Δευτέρα το πρωί θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες ανάμεσα σε αντιπροσωπεία Ρώσων και Ουκρανών διπλωματών στη Λευκορωσία, με την αγωνία να εντείνεται για την κατάσταση στο Κίεβο καθώς είναι μεγάλη η πιθανότητα να συνεχιστούν για ακόμη μια νύχτα οι βομβαρδισμοί.

Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Γεβγκενί Γενίν δήλωσε ότι οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς διπλωμάτες θα διεξαχθούν τη Δευτέρα το πρωί.

Σαφές μήνυμα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας του έστειλε, νωρίτερα, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, πριν από την έναρξη των συνομιλιών ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους διπλωμάτες στα σύνορα της Λευκορωσίας. Ξεκαθάρισε ότι θα υποστηρίξουν με κάθε τρόπο την Ουκρανία ενώ δέχονται σφοδρές επιθέσεις και ανθρώπινες ζωές χάνονται.

Στο τηλεοπτικό μήνυμά του, ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας τόνισε ότι οι διπλωμάτες μεταβαίνουν στην περιοχή όπου θα διεξαχθούν οι συνομιλίες χωρίς προκαταρτική συμφωνία, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχτούν συζητήσεις υπό όρους τελεσιγράφων.

Επισήμανε ότι σκοπός είναι να «ελαχιστοποιηθούν οι απειλές» και για τον λόγο αυτό αποστέλλεται ειδική αντιπροσωπεία για τις συνομιλίες.

«Θα ακούσουμε τι θέλει να μας πει η άλλη πλευρά χωρίς να υπάρχει κάποια προκαταρτική συμφωνία» τόνισε ο Κουλέμπα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ουκρανός υπουργός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι λόγω των συνομιλίων διασφαλίστηκε ότι καμία στρατιωτική δύναμη από τη Λευκορωσία δεν θα πραγματοποιήσει επέμβαση στα ουκρανικά εδάφη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.