Νομοσχέδιο που περιλαμβάνει ποινές για μια σειρά αδικημάτων που σχετίζονται με την τρομοκρατία, όπως η εκπαίδευση σε στρατόπεδα τρομοκρατών, υπέβαλε στην Κάτω Βουλή ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με αντίγραφό του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Δούμας. 

Οπως αναφέρεται στο έγγραφο, οι ποινές θα επισύρουν έως και 10 χρόνια φυλάκισης σε όσους «βοήθησαν δράσεις τρομοκρατών», ενώ η ποινή ανεβαίνει στα 15 χρόνια σε όσους συστήνουν τρομοκρατική ομάδα. Στο νομοσχέδιο αναφέρεται επίσης ότι αν τα άτομα που ανήκουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις ή έχουν εκπαιδευτεί να συμμετάσχουν σε τρομοκρατικές ενέργειες δεχτούν να συνεργαστούν με τις Αρχές και να παράσχουν χρήσιμες πληροφορίες, θα απαλλάσσονται από τις ποινικές τους ευθύνες. Επίσης προβλέπει αυστηρότερο έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία των συγγενών ατόμων «που έχουν διαπράξει τρομοκρατική ενέργεια», με στόχο να εξακριβωθεί κατά πόσο αυτά έχουν αποκτηθεί νόμιμα.

Πρόσφατες δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων ανέφεραν ότι πιστεύεται πως εκατοντάδες Ρώσοι υπήκοοι πολεμούν στο πλευρό των ανταρτών στον εμφύλιο της Συρίας. Λίγες μέρες νωρίτερα, εξάλλου, ο Πούτιν είχε προειδοποιήσει ότι η τρομοκρατία θα μπορούσε να μεταφερθεί από τη Συρία στη Ρωσία και στους γείτονές της τής πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Το νομοσχέδιο έχει ήδη σταλεί από το απόγευμα της Παρασκευής για παρατηρήσεις σε δύο επιτροπές της Δούμας.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: RIA Novosti