Πρώτη φορά βλέπω πρωθυπουργό να πανηγυρίζει γιατί παραπέμπονται «μόνο» 4 υπουργοί του για οικονομικές ατασθαλίες

17χρονη οπαδός του Ισλάμ ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση στην Ιταλία – «Για τον Αλλάχ είμαι έτοιμη να πεθάνω»

Συνελήφθη στην πόλη Παβία - Συνομιλίες της αποκαλύπτουν ότι είχε επικοινωνία με μέλη του ISIS

17χρονη οπαδός του Ισλάμ ετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση στην Ιταλία – «Για τον Αλλάχ είμαι έτοιμη να πεθάνω»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Στην άμεση σύλληψη μιας 17χρονης προχώρησαν οι ιταλικές Αρχές, καθώς οι έρευνες έδειξαν ότι φέρεται να είχε έρθει σε επαφή με κύκλους ισλαμιστικού εξτρεμισμού και να εξέφραζε την πρόθεση συμμετοχής της σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Η ανήλικη, η οποία διαθέτει ιταλική υπηκοότητα, εντοπίστηκε από την αστυνομία της Παβίας στη βόρεια Ιταλία και οδηγήθηκε σε ειδική δομή φιλοξενίας ανηλίκων, ενώ συνεχίζεται η διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η 17χρονη διατηρούσε λογαριασμούς σε διαδικτυακές ομάδες με περιορισμένη πρόσβαση, όπου διακινούνταν υλικό προπαγάνδας υπέρ του ISIS, καθώς και περιεχόμενο σχετικό με την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

Οι ερευνητές φέρεται να εντόπισαν επίσης συνομιλίες στις οποίες η νεαρή εξέφραζε ακραίες απόψεις και αναφερόταν στην πρόθεσή της να προχωρήσει σε πράξεις βίας.

«Για το θέλημα του Αλλάχ είμαι έτοιμη ακόμη και να δώσω τη ζωή μου», ανέφερε μια συνομιλία της, όπως μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια των ιταλικών δικαστικών Αρχών, οι οποίες εξετάζουν τον βαθμό εμπλοκής της και τις συνθήκες που οδήγησαν στη ριζοσπαστικοποίησή της στον ισλαμικό εξτρεμισμό.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.