ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Πάνω από 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φονική κατολίσθηση λάσπης (φωτό, βίντεο)

ΗΠΑ: Πάνω από 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φονική κατολίσθηση λάσπης (φωτό, βίντεο)

Σύμφωνα με εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής κομητείας, η εντολή εκκένωσης απευθυνόταν σε 7.000 κατοίκους, ενώ επιπλέον 23.000 είχαν λάβει προειδοποίηση να φύγουν εθελουσίως. «Βρίσκουμε συνεχώς ανθρώπους» δήλωσε η Γιάνερις Μούνιζ, η εκπρόσωπος τύπου του κέντρου ενημέρωσης της κοινότητας της Σάντα Μπάρμπαρα. Οι αρχές έχουν κινητοποιήσει ελικόπτερο και έχουν αναπτύξει δυνάμεις διάσωσης, που επιχειρούσαν όλη τη νύχτα. Με το φως της ημέρας, οι έρευνες εντατικοποιούνται.

Οι αρχές διέταξαν τους κατοίκους σε μια μεγάλη περιοχή στο Μοντεσίτο να μην βγουν από τα σπίτια τους προκειμένου να μην εμποδίσουν το έργο των διασωστών.

Περίπου 300 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε ένα φαράγγι. Οι ομάδες διάσωσης με τη βοήθεια ελικοπτέρων από την αμερικανική Ακτοφυλακή απομάκρυναν τους εγκλωβισμένους, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Δεν υπάκουσαν στις εντολές εκκένωσης

Παρά τις εντολές που εξέδωσαν οι κοινοτικές αρχές για εκκένωση, μόλις 10%-15% των κατοίκων συμμορφώθηκε. Σύμφωνα με εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής κομητείας, η εντολή εκκένωσης απευθυνόταν σε 7.000 κατοίκους, ενώ επιπλέον 23.000 είχαν λάβει προειδοποίηση να φύγουν εθελουσίως.

Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί. Ο σερίφης της κομητείας, Μπιλ Μπράουν δήλωσε στο CBS ότι γίνονται προσπάθεια για να διευκρινιστεί το θέμα των εγκλωβισμένων και να καθοριστεί εάν υπάρχουν επιζώντες. Ο Μπράουν παρομοίασε το μέγεθος της καταστροφής από την κατολίσθηση με τα πεδία μάχης του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. «Θρηνούμε σήμερα τους νεκρούς στη μικρή μας πόλη. Προσευχόμαστε για τους επιζώντες και προετοιμαζόμαστε για ό,τι ακολουθήσει. #Montecito» έγραψε στο Twitter, ο ηθοποιός Ρομπ Λόου, που διαμένει στην περιοχή.

Διάσωση 14χρονου κοριτσιού με βοήθεια σκύλων

Ένα 14χρονο κορίτσι εντοπίστηκε ζωντανό χθες αφού οι πυροσβέστες, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, άκουσαν κραυγές για βοήθεια μέσα από τα χαλάσματα του ισοπεδωμένου σπιτιού της, έγραψαν οι Los Angeles Times. «Για μια στιγμή νόμιζα ότι είχα ήδη πεθάνει» είπε η διασωθείσα Λορίν Κάντιν, καλυμμένη από λάσπη, στο NBC News μετά τη διάσωσή της που διήρκησε τουλάχιστον 6 ώρες.

Πάνω από 50 άτομα διασώθηκαν

Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίστηκαν με εντατικούς ρυθμούς τη νύχτα με τις αρχές να αναζητούν ίχνη ζωής κάτω από τα συντρίμμια των δεκάδων σπιτιών που καταστράφηκαν. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι διασώθηκαν από τη λάσπη με τη βοήθεια ελικοπτέρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.