Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές και μαρτυρίες κατοίκων από την περιοχή, δέκα άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και πολυάριθμοι ακόμη τραυματίστηκαν όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε ανοικτό μπαρ χωριού στην πολυτάραχη πολιτεία Πλατό της Νιγηρίας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην απομακρυσμένη κοινότητα Χεϊπάνγκ, αργά το βράδυ της Δευτέρας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού στην Πλατό, ο λοχαγός Σαλίσου Ιμπραχίμ Μουστάφα.

«Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ αδιακρίτως κατά των πελατών και σκότωσαν επί τόπου οκτώ, ενώ άλλοι δύο ξεψύχησαν αργότερα συνεπεία των τραυμάτων που υπέστησαν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως οι δράστες της επίθεσης φορούσαν στρατιωτικές στολές και έφθασαν στο σημείο με ένα φορτηγάκι όπως αυτά που χρησιμοποιεί συνήθως ο στρατός.

Η πολιτεία Πλατό στην κεντρική Νιγηρία αποτελεί σημείο όπου συναντιέται ο χριστιανικός νότος και ο μουσουλμανικός βορράς κι αποτελεί συχνά θέατρο συγκρούσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις θρησκευτικές συγκρούσεις κατά τις περασμένες δεκαετίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr