ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρωσικά μαχητικά Su-34 αναχαίτισαν επάνω από την Τρίπολη του Λιβάνου ισραηλινά F-16

Ρωσικά μαχητικά Su-34 αναχαίτισαν επάνω από την Τρίπολη του Λιβάνου ισραηλινά F-16

Ρωσικά μαχητικά Su-34 αναχαίτισαν επάνω από την Τρίπολη του Λιβάνου δύο ισραηλινά F-16 δείχνοντας έτσι την θέληση της Μόσχας να μην επιτρέψει πλέον στο Τελ Αβίβ να προχωράει σε αποστολές κρούσης όποτε επιθυμεί κατά στόχων στην Συρία και στο Λίβανο.

Το ενδιαφέρον δεν βρίσκεται μόνο στην αναχαίτιση που είναι η πρώτη «σκληρή» ρωσική ενέργεια απέναντι στο Ισραήλ αλλά και στο γεγονός ότι αυτή έγινε στον λιβανέζικο εναέριο χώρο κατόπιν αδείας της κυβέρνησης της Βηρυτού η οποία επέτρεψε μάλιστα στην ρωσική Αεροπορία να κάνει ακόμα και χρήση πυρών προς κατάρριψη των ισραηλινών F-16

https://twitter.com/rofoca_lucifuge/status/1043654675772264448

https://twitter.com/ItalianPolitics/status/1044308141628887041

https://twitter.com/VeraVanHorne/status/1044321585593819137

Να πούμε πως το Su-34 είναι από τα πιο προηγμένα μαχητικά του κόσμου και καθώς προέρχεται από την εξέλιξη του Su-27 έχει διατηρήσει όλα τα χαρακτηριστικά για «κλειστές αερομαχίες» και φυσικά διαθέτει και όπλα μακρού πλήγματος.

Είναι αντίστοιχο του αμερικανικού F-15 Strike Eagle.

Tα δύο ισραηλινά F-16 πέταξαν σε ύψος 19.000 ποδών και μάλλον ενεργούσαν αποστολή δοκιμής της αποφασιστικότητας των Ρώσων.

Ήθελαν να δουν αν η Μόσχα όντως εννοούσε την αλλαγή στάσης της. Πλέον η συμφωνία Μόσχας-Τελ Αβίβ για ελεύθερη πρόσβαση των Ισραηλινών στους συριακούς ουρανούς παύει να ισχύει.

Το Su-34 μεταφέρει τους εξής πυραύλους αέρος-αέρος

2 × R-27R/ER/T/ET

2 × R-73

2 × R-77

Σημειώνεται ότι η Μόσχα προχωράει και σε άλλες ενέργειες προς προάσπιση των στρατιωτικών της δυνάμεων

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα εφοδιάσει τη Συρία με τους S-300 εντός δύο εβδομάδων, παρά τις έντονες ενστάσεις του Ισραήλ, το οποίο κατηγόρησε ότι ευθύνεται για την καταστροφή του αεροπλάνου της Il-20, υποστηρίζοντας πως η ισραηλινή Αεροπορία το χρησιμοποίησε σαν «ασπίδα» από τους συριακούς πυραύλους.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου του είπε ότι η απόφαση της Ρωσίας να εφοδιάσει τη Συρία με σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων S-300, έχει στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των Ρώσων στρατιωτικών στη Συρία που μάχονται κατά της τρομοκρατίας.

Ο σύμβουλος επί θεμάτων ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Τζον Μπόλτον δήλωσε χθες ότι η απόφαση της Ρωσίας να εφοδιάσει τη Συρία με σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 συνιστά «σημαντική κλιμάκωση», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Μόσχα θα επανεξετάσει την απόφαση της αυτή.

‘Ισως διότι στην Ουάσιγκτον κατάλαβαν ότι πλέον η Μόσχα όντως έχει οργιστεί.

Εάν οι ρωσικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι S-300 παραδοθούν στη Συρία, νδεν έχουμε άλλη επιλογή από το να τους καταστρέψουμε.

Αυτό δήλωσε ο Ισραηλινός αντιστράτηγος Aharon Yadlin επικεφαλής της στρατιωτικής αντικατασκοπείας του Ισραήλ.

https://twitter.com/BeholdIsrael/status/1044289298894270464

Ο Ισραηλινός αντιστράτηγος πρόσθεσε ότι αυτό θα γίνει ρισκάροντας ακόμη και μια σύγκρουση με τη Ρωσία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.