ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών στην Ουκρανία κοντά στο Ντονέτσκ: Απομακρύνουν 10.000 κατοίκους – Προληπτικό πλήγμα;

Εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών στην Ουκρανία κοντά στο Ντονέτσκ: Απομακρύνουν 10.000 κατοίκους – Προληπτικό πλήγμα;

Ένα ακόμα κτύπημα, το τρίτο μέσα σε ένα χρόνο, κατάφεραν οι ρωσόφονοι στις ουκρανικές ΕΔ καθώς τεράστιες αποθήκες πυρομαχικών ανατινάχτηκαν καταστρέφοντας ολοσχερώς πολύτιμο και ακριβό πολεμικό υλικό.

Ισχυρές εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στην πόλη Τσερνίγκοφ της Ουκρανίας (περίπου 176 χιλιόμετρα ανατολικά από το Κίεβο) σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα με τις Αρχές να προχωρούν άμεσα στην απομάκρυνση περίπου 10.000 κατοίκων από τα σπίτια τους!

https://www.instagram.com/p/Bosrz7LHgUE/?taken-by=borshch_1

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη αυτή βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» κοντά στο αποσχισθέν Ντονέτσκ και θεωρείται ότι ο οπλισμός και τα πυρομαχικά των αποθηκών ήταν καίριας σημασίας για των εξοπλισμό των ουκρανικών δυνάμεων που σύμφωνα με ρωσικές πληροφορίες προετοίμαζε σκηνικό γενικής ξαφνικής επίθεσης όποτε κρίνοταν ότι θα ήταν σκόπιμο κατά των δύο ρωσόφωνων περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσγκ.

https://www.instagram.com/p/BospL-ugpXB/?taken-by=antikorua

Οι ΗΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια έχουν δώσει μεγάλες ποσότητες πολεμικού υλικού στους Ουκρανούς με σκοπό την ανάφλεξη μια μεγάλης πολεμικής σύγκρουσης στην «πόρτα» της Ρωσίας

https://twitter.com/CGTNOfficial/status/1049513653953675264

https://twitter.com/RT_com/status/1049520056600805376

Οι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση όλης της περιοχής ενώ απέκλεισαν κάθε επίγεια και εναέρια συγκοινωνία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, ο επικεφαλής των ΕΔ έχει μεταβεί στο σημείο ενώ άγνωστο είναι το προς το παρόν το μέγεθος της καταστροφής.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αναφορά για θύματα ή για τραυματισμούς.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 είχαν γίνει οι πρώτες μεγάλες ανατινάξεις αποθηκών οπλισμού στην Καλίντοβκα της περιφέρειας Βίνιτσα

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τότε ότι περίπου 190 τόνοι πυρομαχικών ήταν αποθηκευμένα σε αποθήκες 60 εκταρίων.

Όπως κατήγγειλε τότε ο Ουκρανός πρωθυπουργός Βολόντιμιρ Γκρόισμαν, πίσω από την πυρκαγιά κρύβονται «ακραία στοιχεία», αφήνοντας υπόνοιες για ρωσόφονους σαμποτέρ. Αυτή ήταν από τις μεγαλύτερες αποθήκες πυρομαχικών της χώρας.

Μετά ακολούθησε νέο περιστατικό τον Μάιο του 2018

Τότε εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε μια αποθήκη πυρομαχικών κοντά στο Χάρκοβο, και ακολούθησαν αλλεπάλληλες εκρήξεις, λόγω των οβίδων που φυλάσσονταν εκεί

Η αποθήκη αυτή βρίσκονταν κοντά στα εδάφη των ρωσόφωνων, στην ανατολική Ουκρανία ενώ και το ίδιο το Χάρκοβο έχει πλειοψηφικά ρωσόφωνο πληθυσμός.

Η φωτιά ξέσπασε, κατά τη διάρκεια εργασιών αποναρκοθέτησης, στην αποθήκη της Μπαλακλίγια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.