ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μακελειό στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ: Άγνωστος άνοιξε πυρ σε συναγωγή – 11 νεκροί (φώτο-βίντεο)

Μακελειό στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ: Άγνωστος άνοιξε πυρ σε συναγωγή – 11 νεκροί (φώτο-βίντεο)

Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές της Πενσιλβάνια, όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ.

Ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε τουλάχιστον 11 ανθρώπους, ενώ τραυμάτισε άλλους 12 σε μια επίθεση σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ όπου βρισκόταν σε εξέλιξη θρησκευτική λειτουργία. Ο ύποπτος βρίσκεται υπό κράτηση με τις αρχές και τοπικά ΜΜΕ να μιλούν για ένα πιθανό έγκλημα μίσους.

Πρόκειται για μία από τις φονικότερες επιθέσεις αντισημιτικού χαρακτήρα στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο ένοπλος σκότωσε τουλάχιστον 11 ανθρώπους, μεταξύ αυτών τουλάχιστον 1 αστυνομικό.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά την έναρξη της λειτουργίας. Ο ύποπτος παραδόθηκε στην αστυνομία δηλώνοντας στους αστυνομικούς ότι «όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν» και φωνάζοντας και άλλα συνθήματα αντισημιτικού χαρακτήρα.

Ο απολογισμός θα είναι «πιο μοιραίος» σε σύγκριση με τις πρώτες εκτιμήσεις, δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σε δημοσιογράφους, προτού αναχωρήσει για μια συνάντηση με αγρότες.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, ο άνδρας που σκόρπισε τον θάνατο ανοίγοντας πυρ σε μια συναγωγή στο Πίτσμπουργκ είναι 46 ετών και ονομάζεται Ρομπ Μπάουερς. Ο ένοπλος εισήλθε στο κτίριο και φώναξε «Όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν».

Το όνομά του σύμφωνα με τα πρώρα στοιχεία είναι Robert Bowers.

https://twitter.com/nickqueen/status/1056202838848798720

Δραματικοί είναι οι διάλογοι που είδαν το φως της δημοσιότητας. Ένας από τους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο ανέφερε, μέσω ασυρμάτου, πως «υπάρχουν τέσσερις (άνθρωποι) πεσμένοι στο κεντρικό δωμάτιο». Ένας άλλος ακούγεται να ζητά ενισχύσεις και περισσότερο οπλισμό!

Τις εξελίξεις στο Πίτσμπουργκ παρακολουθεί και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ που ήδη tweet-αρε!

«Παρακολουθώ τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβανία. Δυνάμεις της τάξεις επί τόπου. Οι άνθρωποι στην περιοχή του Squirrel Hill πρέπει να παραμείνουν προστατευμένοι. Φαίνεται να υπάρχουν πολλά θύματα. Να προσέχετε για τον ένοπλο. Ο Θεός να σας έχει καλά όλους», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.