ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η δήλωση που κάνει το γύρο του κόσμου – Ρώσος ανώτατος διπλωμάτης: «Ναι, η Ρωσία προετοιμάζεται για πόλεμο»

Η δήλωση που κάνει το γύρο του κόσμου – Ρώσος ανώτατος διπλωμάτης: «Ναι, η Ρωσία προετοιμάζεται για πόλεμο»

Μια δήλωση κάνει το γύρο του κόσμου προερχόμενη από ένα ανώτατο Ρώσο διπλωμάτη έρχεται να επιβαρύνει και άλλο το σκηνικό έντασης που υπάρχει στις σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας παρά την πρόσφατη συνάντηση του σύμβουλου επί θεμάτων ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Τζον Μπόλτον με τον Β.Πούτιν στη Μόσχα.

Μιλώντας στον ΟΗΕ ο υποδιευθυντής του τμήματος του για τον έλεγχο της διάδοσης των πυρηνικών όπλων του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Andrey Belousov σημείωσε τα εξής αποθαρρυντικά:

«Σε μια πρόσφατη συνάντηση οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για πόλεμο: Ναι μπορώ να το επιβεβαιώσω. Η Ρωσία πράγματι ετοιμάζεται για πόλεμο» είπε ο Belousov την Παρασκευή αφήνοντας το πάνελ των συνομιλητών του σχεδόν αποσβολωμένο.

«Ναι προετοιμαζόμαστε για πόλεμο για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, την εθνική μας ακεραιότητα, τις αρχές μας, τις αξίες μας το λαό μας», συμπλήρωσε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Πάντως ο Belousov συμπλήρωσε ότι η χώρα του δεν επιθυμεί αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ, αντίθετα με τις ίδιες τις ΗΠΑ:

«Για ποιο λόγο τότε οι ΗΠΑ φεύγουν από τη συνθήκη INF; Μα για να αυξήσουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο, να υιοθετήσουν ένα νέο πυρηνικό δόγμα το οποίο μειώνει τα περιθώρια χρήσης των πυρηνικών όπλων. Αυτό είναι το ερώτημα για εμάς», είπε.

Οι δηλώσεις του Ρώσου διπλωμάτη έγιναν κατά τη διάκρεια συζήτησης σε επιτροπή του ΟΗΕ για την ψήφιση ρωσικής πρότασης για την ενίσχυση της συνθήκης INF η οποία όμως καταψηφίστηκε από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία!

«Οι περισσότεροι που ψήφισαν κατά της πρότασής μας ήταν υπέρ της συνθήκης INF. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε;», είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.

https://twitter.com/RT_com/status/1056165502626791424

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.