Πούτιν-Μέρκελ-Μακρόν και Ερντογάν συμφώνησαν για τη Συρία χωρίς τη… Συρία

Πούτιν-Μέρκελ-Μακρόν και Ερντογάν συμφώνησαν για τη Συρία χωρίς τη… Συρία

Κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου ως ένδειξη συμφωνίας εμφανίστηκαν μετά το τέλος της διάσκεψης για τη Συρία στην Κωνσταντινούπολη η Άνγκελα Μέρκελ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Εμανουέλ Μακρόν.

Οι τέσσερις ηγέτες κάθισαν στο ίδιο τραπέζι σε μια προσπάθεια να γίνει το βήμα για την ειρήνευση στην πολύπαθη Συρία συγκλίνοντας σε ένα κοινό μέτωπο, όπως ανέφεραν στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

Έπειτα από τη διάρκειας τριών ωρών σύνοδο, οι τέσσερις συμφώνησαν ότι η συριακή κρίση μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω της διπλωματικής οδού και ζήτησαν τη σύγκληση μιας συνταγματικής επιτροπής μέχρι το τέλος του έτους, ενώ σε κοινή τους ανακοίνωση, τονίζουν την ανάγκη για τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών στη Συρία για την ασφαλή και εθελοντική επιστροφή των προσφύγων.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που πήρε πρώτος τον λόγο στην συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι η σύνοδος επικεντρώθηκε στις προσπάθειες για πλήρη κατάπαυση πυρός στη Συρία για να σταματήσει η αιματοχυσία.

Αναφερόμενος στο πολιτικό μέλλον της χώρας, ο Ερντογάν σημείωσε ότι η μοίρα του Μπασάρ Αλ Άσαντ δεν θα αποφασιστεί από μεμονωμένα άτομα, αλλά από τον λαό της Συρίας.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, επεσήμανε ότι έγινε σημαντική δουλειά κατά τη διάρκεια της συνόδου Όπως είπε, η Ρωσία, η Τουρκία, η Γερμανία και η Γαλλία συμφωνούν με την άποψη ότι η επίλυση του ζητήματος μπορεί να έλθει μόνο μέσα από τη διπλωματική οδό.

«Οι συμμετέχοντες στη σύνοδο συμφωνούν στα βασικά ζητήματα: Μια μακροπρόθεσμη σταθερότητα στη Συρία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω πολιτικών και διπλωματικών μέσων», ανέφερε συγκεκριμένα.

Μάλιστα, σημείωσε ότι οι ηγέτες υιοθέτησαν κοινή δήλωση, κάτι που μαρτυρά τη διάθεση για περαιτέρω συνεργασία με σκοπό την ομαλοποίηση της κατάστασης στη Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.