ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ελληνικής ιδιοκτησίας δεξαμενόπλοιο συγκρούστηκε με νορβηγική φρεγάτα – Το πολεμικό πλοίο βυθίζεται! (βίντεο)

Ελληνικής ιδιοκτησίας δεξαμενόπλοιο συγκρούστηκε με νορβηγική φρεγάτα – Το πολεμικό πλοίο βυθίζεται! (βίντεο)

Το δεξαμενόπλοιο Sola TS ελληνικής εταιρείας συγκρούστηκε με την νορβηγική φρεγάτα Helge Ingstad ανοιχτά της Νορβηγίας!

Η φρεγάτα Helge Ingstad του νορβηγικού Βασιλικού Ναυτικού συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ.

Το πολεμικό πλοίο έχει πάρει κλίση και κινδυνεύει να βυθιστεί.

Η φρεγάτα έχει 137 άτομα πλήρωμα και το τάνκερ 25. Υπάρχουν επτά τραυματίες απο το πλήρωμα της φρεγάτας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και τα 137 στελέχη της φρεγάτας έχουν διασωθεί όπως αναφέρει το Joint Rescue Coordination Center την νότιας Νορβηγίας.

Η φρεγάτα γεμίζει με θαλασσινό νερό με πολύ μεγάλους ρυθμούς και ο κίνδυνος βύθισής της είναι πολύ μεγάλος. Ο καιρός στην περιοχή είναι πολύ καλός και η φρεγάτα έχει ακινητοποιηθεί δίπλα από την ακτή

Το δεξαμενόπλοιο “Sola TS” δεν κινδυνεύει ενώ δεν έχει διαπιστωθεί κάποια διαρροή πετρελαίου από το φορτίο του

Σύμφωνα με το marinetraffic το δεξαμενόπλοιο είναι ελληνικής ιδιοκτησίας και ανήκει στην οικογένεια Τσάκου ενώ φέρει σημαία Μάλτας

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 4 το πρρωί και η σύγκρουση έγινε καθώς η φρεγάτα ήταν στην πορεία της για την βασιλική βάση του Haakonsvern κοντά στο Bergen μετά την συμμετοχή της στην άσκηση Trident. ​Η άσκηση τέλειωσε χθες.

Το πλοίο KNM Helge Ingstad” (F313) είναι μια απο τις 5 φρεγάτες του νορβηγικού Βασιλικού Ναυτικού και ανήκει στην κλάση Fridtjof Nansen

Το πλοίο καθελκύστηκε το Νοέμβριο του 2007 και έχει μήκος 134 μέτρα και εκτόπισμα 5,290 τόνων με πλήρες φορτίο.

Έχει πάρει το όνομά του από τον διάσημο Νορβηγό εξερευνητή της Αρκτικής

Το δεξαμενόπλοιο “Sola TS” ταξίδευε από τον τερματικό σταθμό Sture ο οποίος για λόγους ασφαλείας έκλεισε και το πλήρωμά του εκκενώθηκε

Δεν έγινε γνωστός ο λόγος της σύγκρουσης

Τη στιγμή της σύγκρουσης με τη νορβηγική φρεγάτα KNM HELGE INGSTAD , το ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο Sola TS, με σημαία Μάλτας «ήταν προσδεμένο με ρυμουλκό και βρισκόταν υπό την καθοδήγηση / έλεγχο τοπικού πιλότου-πλοηγού», επισημαίνει η εταιρεία Tsakos Columbia Management, σε ανακοίνωσή της για τα όσα έγιναν στη Βόρεια Θάλασσα.

Η εταιρεία του τάνκερ διευκρινίζει ότι το Sola TS υπέστη περιορισμένες και μικρής σημασίας υλικές ζημιές, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός κάποιου μέλους του πληρώματος. Παράλληλα, δεν αναφέρθηκε ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Προς το παρόν, το ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο βρίσκεται κοντά στο σημείο που έγινε το ατύχημα, ενώ είναι προγραμματισμένο να κατευθυνθεί σε κοντινό λιμάνι, με χρήση δικής του ισχύος, για να γίνουν οι απαραίτητες τεχνικές επιθεωρήσεις και να συνεχίσει το ταξίδι του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της εταιρείας Tsakos Columbia Management αναφέρει:

«H εταιρεία Tsakos Columbia Management (“TCM”) S.A., διαχειρίστρια του δεξαμενοπλοίου M/T SOLA TS (IMO No 9724350, σημαία Μάλτας, κλάση DNV-GL), γνωστοποιεί ότι την 8η Νοέμβριου 2018, στις 03.02 ώρα Γκρίνουϊτς περίπου, το δεξαμενόπλοιο M/T SOLA TS, έχοντας ολοκληρώσει τη διαδικασία φόρτωσης στο λιμάνι Sture της Νορβηγίας κι ενώ βρισκόταν εν πλω, ενεπλάκη σε σύγκρουση με το σκάφος KNM HELGE INGSTAD του Νορβηγικού Πολεμικού Ναυτικού. Σημειώνεται ότι κατά τη στιγμή της σύγκρουσης, το M/T SOLA TS ήταν προσδεμένο με ρυμουλκό και βρισκόταν υπό την καθοδήγηση / έλεγχο τοπικού πιλότου-πλοηγού.

Το M/T SOLA TS ανέφερε περιορισμένες, ελάσσονος έκτασης υλικές ζημιές. Ουδείς τραυματισμός μελών του πληρώματος και ουδεμία ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος αναφέρθηκαν.

Αναφέρθηκαν ζημίες στο σκάφος του Νορβηγικού Ναυτικού. Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το συμβάν η διαχειρίστρια εταιρεία εστίασε τις προσπάθειές της προς την κατεύθυνση της ασφάλειας όλων των εμπλεκομένων στο περιστατικό κι εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της προς όλα τα μέλη του πληρώματος του Νορβηγικού πολεμικού πλοίου.

Προς το παρόν το M/T SOLA TS βρίσκεται πλησίον του σημείου του ατυχήματος και είναι προγραμματισμένο να κατευθυνθεί για ελλιμενισμό σε γειτονικό λιμένα, με χρήση δικής του ισχύος, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες τεχνικές επιθεωρήσεις και να συνεχίσει το ταξίδι του.

Η TCM ενεργοποίησε αμέσως τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης και βρίσκεται σε διαρκή επαφή τόσο με τον Καπετάνιο του M/T SOLA TS όσο και με τις αρμόδιες τοπικές αρχές.

Η διαχειρίστρια εταιρεία θα συνδράμει με όλα τα πρόσφορα μέσα τις αρχές στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτίων του συγκεκριμένου περιστατικού.

Σε περίπτωση που προκύψουν περαιτέρω πληροφορίες, η TCM θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.