Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ παραχώρησε «licence to kill» στον Αμερικανικό Στρατό κατά των παράνομων μεταναστών που πλησιάζουν

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ παραχώρησε «licence to kill» στον Αμερικανικό Στρατό κατά των παράνομων μεταναστών που πλησιάζουν

Την εξουσιοδότηση να χρησιμοποιήσει μέχρι και «φονική βία» όποτε κρίνεται αναγκαίο, έχει λάβει ο αμερικανικός στρατός που βρίσκεται σε θέσεις μάχης στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό εν αναμονή της άφιξης ενός καραβανιού με λαθρομετανάστες, όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Οι 6.000 στρατιώτες που έχουν παραταχθεί στα σύνορα θα μπορούν να «εκτελούν εκείνες τις στρατιωτικές προστατευτικές δραστηριότητες που το υπουργείο Άμυνας αναγνωρίζει ως λογικά απαραίτητες», για την προστασία των παραμεθόριων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων της «επίδειξης ή χρήσης βίας (και φονικής βίας, όπου είναι απαραίτητο), ελέγχου του πλήθους, προσωρινής κράτησης (…)», ανέφερε η σχετική απόφαση, σύμφωνα με την Military Times.

Η εν λόγω διαταγή υπεγράφη από τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι, χθες αργά την Τρίτη.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η συγκεκριμένη εξουσιοδότηση είναι απαραίτητη, καθώς οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών σημειώνουν ότι χιλιάδες μετανάστες που έχουν φτάσει στα σημεία ελέγχου στα σύνορα των ΗΠΑ, κοντά στην Τιχουάνα του Μεξικού, θα μπορούσαν να προκαλέσουν περιστατικά βίας.

Παράλληλα, όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σήμερα, η εν λόγω απόφαση ήταν αναγκαία για την προστασία της ακεραιότητας των συνόρων και του προσωπικού των ΗΠΑ.

«Υπό το φως της ενδεχόμενης απειλής για την ασφάλεια και προκειμένου να προστατευτεί η ακεραιότητα των νότιων συνόρων, ο πρόεδρος (σ.σ. Ντόναλντ Τραμπ) εξουσιοδότησε το υπουργείο Άμυνας να προστατεύσει το ομοσπονδιακό προσωπικό (…)», παρατήρησε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.