ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Φωτό: Γεμάτα τρύπες από ρωσικά βλήματα τα ουκρανικά πλοία

Φωτό: Γεμάτα τρύπες από ρωσικά βλήματα τα ουκρανικά πλοία

Γεμάτα “τρύπες” είναι τα ουκρανικά πλοία σύμφωνα με τις πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα. Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας ανέφερε πως τα ουκρανικά πλοία είχαν στραμμένα τα πυροβόλα τους προς τα ρωσικά σκάφη με ανύψωση 45 μοιρών γεγονός που τους ανάγκασε να αντιδράσουν άμεσα κάνοντας χρήση του πυροβόλου εγγύς άμυνας “Izumrud’s” AK-630 .

Οπως θα δείτε στις φωτογραφίες, υπάρχει τρύπα στην υπερκατασκευή του ουκρανικού πλοίου η οποία έχει θωράκιση για άμεσα πυρά απο όπλα των 5,45 χλστ. και για έμμεσα πυρά απο όπλα 7,62 χλστ.

H Ρωσία πριν λίγο επιβεβαίωσε πως υπάρχουν σοβαρές πληροφορίες για επικείμενη ενέργεια που στόχο έχει την καταστροφή της γέφυρας του Κέρτς. Ταυτόχρονα έθεσε σε πολεμικό συναγερμό ολόκληρη την Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια και έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με την ανάπτυξη αντιπλοϊκών συστήμάτων ​ΒAL-E με βλήματα Kh-35 στην Κριμαία εμβέλειας 300 χλμ.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Π.Ποροσένκο, έδωσε συνέντευξη – “διάγγελμα” στο CNN όπου ανέφερε πως προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Β.Πούτιν, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Ταυτόχρονα έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες με τις οποίες ισχυρίζεται πως υπάρχει μια τεράστια συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με τη χώρα του.

Το Κίεβο μιλά για 500 αεροσκάφη, 340 ελικόπτερα, 25 τάγματα που προστέθηκαν πρόσφατα. Σε δύο περιοχές στην περιοχή Rostov, Kuzminsky και Kadamovsky, έχουν ξεκινήσει στρατιωτικές ασκήσεις.

“Εχω πληροφορίες και δορυφορικές φωτογραφίες. Αυτές δείχνουν μια τεράστια ρωσική στρατιωτική βάση μόλις 18 χλμ από τα σύνορα μας. Ολα αυτά που βλέπετε (σσ τους δείχνει τις φωτογραφίες) είναι άρματα μάχης. Ο αριθμός από τον Οκτώβριο έχει τριπλασιαστεί” ανέφερε.

“Ο σκοπός του στρατιωτικού νόμου είναι να δείξω στον εχθρό ότι θα πληρώσει βαρύ τίμημα αν αποφασίσει να μας επιτεθεί, θα σταματήσει τα τρελά σχέδια τους” πρόσθεσε.

Επιπλέον ο Π.Ποροσένκο αποκάλυψε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ.Πομπέο.

“Ελαβα την αμερικανική υποστήριξη για βοήθεια σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτική βοήθεια για να προασπίσω την ουκρανική κυριαρχία”. ανέφερε.

Σε πολεμική ετοιμότητα τέθηκαν 40 σχηματισμοί και στρατιωτικές μονάδες της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας (YuVO), ο Στόλος Μαύρης Θάλασσας και Κασπίας.

Υπό κανονικές συνθήκες θα μιλάγαμε για κανονική ρωσική άσκηση, όμως το χρονικό σημείο προβληματίζει τους Ουκρανούς μαζί με την ανάπτυξη αντιπλοϊκών συστημάτων Bal-E στην Κριμαία, στην παλιά αεροπορική βάση Bagerovo 13 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης.

Τα συστήματα αυτά “κλειδώνουν” μια τεράστια περιοχή τη στιγμή βέβαια που η Ουκρανία δεν έχει επί της ουσία Ναυτικό.

Παράλληλα, κατά τον έλεγχο των ουκρανικών πλοίων βρέθηκαν έγγραφα και όπλα. Τα έγγραφα αναφέρουν πως υπήρχαν σχέδια, πληροφορίες και διαταγές για “μυστική επιχείρηση από την Οδησσό προς το Berdyansk με κεντρικό σκοπό τον πλου μέσω των Στενών του Κέρτς.

Τα έγγραφα αναφέρουν πως οι διαταγές ήταν “να περάσουν τα ουκρανικά πλοία χωρίς να υπακούσουν σε ρωσικές οδηγίες και να αντιδράσουν αν υπήρξε προσπάθεια ακινητοποίησης τους”.

Επιπρόσθετα, πριν από λίγο οι ρωσικές αρχές έκαναν γνωστό ότι όπλα και πυρομαχικά εντοπίστηκαν στα ουκρανικά πλοία.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, στα πλοία βρέθηκαν διαφόρων ειδών πυρομαχικά και εξοπλισμοί, όπως χειροβομβίδες, εκτοξευτές, πολυβόλα και άλλα ειδών όπλα.

Τέλος, σύμφωνα με νέα στοιχεία της ομολογίας (βίντεο με αγγλικούς υποτίτλους) των Ουκρανών, ο ναύτης Βολοντιμίρ Λισόβι παραδέχθηκε είπε ότι «είχε επίγνωση της προκλητικής φύσης της ουκρανικής πράξης αλλά εκτελούσε διαταγές».

Ακόμη, ομολπογησε ότι «εσκεμμένα αγνόησα τα αιτήματα μέσω ασυρμάτου», ενώ ανέφερε ότι στο πλοίο υπήρχαν μικρά όπλα και αυτόματα.

Ο Αντρέι Ντρας είπε στην κάμερα ότι ήταν στην κανονιοφόρο «Nikopol», με εντολή να πλεύσει από την Οδησσό στη Μαριούπολη. «Μας προειδοποίησε η συνοριακή υπηρεσία της Ρωσίας ότι παραβιάζαμε τη ρωσική νομοθεσία. Επανειλημμένα μας ζήτησαν να φύγουμε από τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας», είπε. Ο Σεργκέι Τσιμπίζοφ επίσης είπε ότι ήταν πάνω στην ίδια κανονιοφόρο.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=28&v=eOndWfKDPoM

https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=Zq0TXxM74nk

———————————————-

———————————-

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.