Θάλασσα Αζόφ: Το ΝΑΤΟ στέλνει πολεμικά πλοία μέσα στο στόμα της ρωσικής «αρκούδας» στην Κριμαία!

Θάλασσα Αζόφ: Το ΝΑΤΟ στέλνει πολεμικά πλοία μέσα στο στόμα της ρωσικής «αρκούδας» στην Κριμαία!

Μπαρούτι βάζουν οι Ουκρανοί σε Μαύρη Θάλασσα και Αζόφ καθώς πριν λίγο έγινε γνωστό πως το ΝΑΤΟ αποδέχτηκε την πρόσκληση του Κιέβου και θα αποστείλει ναυτικές δυνάμεις στην Θάλασσα του Αζόφ!

Ταυτόχρονα σε συναγερμό έχουν τεθεί τόσο οι ρωσικές όσο και οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή.

Υπενθυμίζουμε πως υπάρχει Συνθήκη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας που απαγορεύει την έλευση πλοίων τρίτης χώρας χωρίς την σύμφωνη γνώμη και των δύο εμπλεκομένων χωρών.

Το Κίεβο τόνισε πως η Συνθήκη αυτή έχει καταργηθεί από την στιγμή του περιστατικού στη γέφυρα του Κερτς!

Πριν λίγο το CNN επιβεβαίωσε τις πληροφορίες λέγοντας πως οι ΗΠΑ ξεκίνησαν ήδη τις πολεμικές προετοιμασίες να στείλουν πολεμικά πλοία στην περιοχή!

“Μάλιστα οι ΗΠΑ ζήτησαν από το State Department να ειδοποιήσει την Τουρκία για τα πιθανά σχέδια αποστολής δυνάμεων στην Μαύρη Θάλασσα” ανέφεραν 3 Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN.

Ο εκπρόσωπος του State Department ανέφερε:

“Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε επικοινωνία με την Τουρκία για αποστολή δυνάμεων βάση της Συνθήκης του Μοντρέ. Παρόλ αυτά δεν θα αποκαλύψουμε την φύση των διπλωματικών μας συνομιλιών με την τουρκική κυβέρνηση”

“Ο 6ος Στόλος είναι πάντα προετοιμασμένος να σταλεί όπου πρέπει” είπε ο εκπρόσωπος Kyle Raines.

“Διεξάγουμε επιχειρήσεις παντού συμπεριλαμβανομένου και της Μαύρης Θάλασσας. Διατηρούμε το δικαίωμα να επιχειρούμε ελεύθερα και με βάση τους διεθνείς νόμους” πρόσθεσε.

Aπό την πλευρά της η Μόσχα τόνισε πως βρίσκονται σε εξέλιξη στρατιωτικές ασκήσεις και τόνισε πως επίκειται ουκρανική επίθεση στα ανατολικά της χώρας.​

Γι αυτό και ενισχύονται οι ρωσικές δυνάμεις στο μέτωπο αντιπαράθεσης με Ουκρανία, αλλά βασικά με το ΝΑΤΟ.

Τέσσερα ρωσικά αεροσκάφη IL-76 προσγειώθηκαν πριν λίγο στο αεροδρόμιο Anapa στη νότια Ρωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετέφεραν ρωσικές μονάδες αλεξιπτωτιστών (VDV) μια “ανάσα” από το Στενό του Κερτς και την Κριμαία.

Πρόκειται για ένα Τάγμα αλεξιπτωτιστών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/herooftheday10/status/1070391599534931968

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.