ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σφοδρά πυρά Ρ.Τ.Ερντογάν κατά Μ.Νετανιάχου: «Εσείς είστε οι εισβολείς στην Παλαιστίνη και οι σφαγείς γυναικόπαιδων»

Σφοδρά πυρά Ρ.Τ.Ερντογάν κατά Μ.Νετανιάχου: «Εσείς είστε οι εισβολείς στην Παλαιστίνη και οι σφαγείς γυναικόπαιδων»

(Ανανέωση 16:45) Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι τουρκικές αντιδράσεις στις χθεσινές δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού ο οποίος μίλησε για Τουρκία σφαγέα γυναικών και παιδιών.

Απάντηση και μάλιστα οργισμένη στις δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μ.Νετανιάχου έδωσε πριν λίγο ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επιτέθηκε στην Τουρκία με ποταπές δηλώσεις επειδή ενοχλήθηκε που η Άγκυρα υποστηρίζει τους καταπιεσμένους και αδικημένους Παλαιστίνιους.

«Με το να μας κατηγορεί εμάς για εισβολέα στην Κύπρο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μάλλον μπέρδεψε τη γλώσσα του. Μάλλον ήθελε να πει ότι εκείνοι είναι εισβολείς στην Παλαιστίνη και δολοφονούν γυναικόπαιδα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος για να συνεχίσει με τρόπο σκωπτικό και καταγγελτικό:

«Νετανιάχου, λάθος πόρτα χτύπησες. Ο Ερντογάν είναι η φωνή των καταπιεσμένων. Εσύ είσαι η φωνή των τυράννων.

Εσύ προκαλείς το κράτος σου να είναι τρομοκράτης. Εσείς είστε που οι στρατιώτες και οι αστυνομικοί σας κλωτσούν και σέρνουν γυναικόπαιδα. Νετανιάχου, εσύ είσαι ο τύραννος, εσύ! Εσύ είσαι ο αρχηγός ενός κράτους-τρομοκράτη.

Εσένα μόνο σου ταιριάζει αυτό κι όχι στον Ερντογάν. Η Τουρκία πολεμά τους τρομοκράτες. Οι σφαγείς του Ισραήλ δεν έχουν δικαίωμα να κατηγορούν κανέναν, αν δεν δώσουν πρώτα οι ίδιοι λογαριασμοί».

Βέβαια για την Κύπρο και την εισβολή και κατοχή ο Ερντογάν δεν βρήκε να πει απολύτως τίποτα.


Οργισμένες αντιδράσεις στην Άγκυρα προκάλεσε η αντεπίθεση σε δηλώσεις του Ερντογάν, του Ισραηλινού πρωθυπουργού, που κατηγόρησε μέσω Twitter την Τουρκία για την κατοχή της βόρειας Κύπρου και τη σφαγή γυναικόπαιδων σε κουρδικά χωριά.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλιούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου «ψυχρό δολοφόνο της εποχής μας».

«Ο εισβολέας που κλωτσά ανθρώπους πεσμένους στο έδαφος προσβάλλεται εύκολα: Ο Νετανιάχου είναι ένας ψυχρός δολοφόνος της εποχής μας, υπεύθυνος για σφαγές χιλιάδων αθώων Παλαιστινίων και το βομβαρδισμό παιδιών σε παραλίες. Η Τουρκία δεν σταματήσει ποτέ να αποκαλύπτει την αλήθεια», έγραψε στο Twitter.

Νωρίτερα ο Νετανιάχου είπε καλέσει τον Ερντογάν «να μην κάνει κηρύγματα στο Ισραήλ» μετά την προτροπή του Τούρκου προέδρου προς τους νεαρούς συμπατριώτες του: «μην κλωτσάτε τον εχθρό που ρίξατε στο έδαφος. Δεν είστε Εβραίος στο Ισραήλ».


Αλλά και ο εκπρόσωπος του Ερντογάν και σύμβουλός του, Ιμπραήμ Καλίν, εκτόξευσε πυρά κατά του Νετανιάχου καλώντας τον «να σταματήσει την παράνομη κατοχή Παλαιστινιακών εδαφών και την ωμή καταπίεση του Παλαιστινιακού λαού», αντί «να εκλιπαρεί τον πρόεδρο Ερντογάν να μη λέει την αλήθεια».

«Ο Νετανιάχου προσπαθεί να στρέψει αλλού την προσοχή για να γλυτώσει από τους μπελάδες με τις έρευνες εναντίον του στη χώρα του, αλλά μάταια. Χτυπώντας τον Ερντογάν ή χρησιμοποιώντας τους Κούρδους ως πολιτικό επιχείρημα δεν θα τον σώσει από τα εσωτερικά του προβλήματα ούτε θα κάνει τον πρόεδρό μας να σωπάσει», συμπλήρωσε.


Στο μπαράζ των φραστικών πυρών κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετείχε και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος AKP , Ομέρ Τσελίκ.

«Ο Μπένιαμιν Νετανιάχου που κατηγορείται για διαφθορά σε έρευνα που διεξάγεται στο Ισραήλ, προσπαθεί να χειραγωγήσει τη διεθνή κοινή γνώμη. Νομίζει ότι θα κρύψει τις αλήθειες επιτιθέμενος στον πρόεδρο της Δημοκρατίας μας και στο στρατό μας. Αναφερόμενος στο θέμα της Κύπρου, λέει ότι κατέχουμε τη βόρεια Κύπρο. Του υπενθυμίζουμε ότι το ψευδοκράτος είναι ένα κράτος που μάχεται για μία από τις πιο νόμιμες υποθέσεις πάνω στη γη και ότι η Τουρκία είναι η εγγυήτρια χώρα που στηρίζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο αυτή την υπόθεση», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter.

https://twitter.com/omerrcelik/status/1076747521685360640

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.