ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Σαουδική Αραβία οτι βοήθησε υπόδικο φυγά να επιστρέψει στη χώρα του

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Σαουδική Αραβία οτι βοήθησε υπόδικο φυγά να επιστρέψει στη χώρα του

Μπορεί η υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Khashoggi να έχει απασχολήσει τη διεθνή κοινότητα τους τελευταίους μήνες, α θέτωντας στο επίκεντρο τις σχέσεις ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας, εντούτοις άλλη μια υπόθεση φαίνεται να απασχολεί τις σχέσεις των δύο χωρών.

Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας κατηγόρησε τον Ριάντ ότι βοήθησε τον σαουδάραβα υπήκοο Αμπντουλραμάν Σαμίρ Νούρα, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία μιας έφηβης στο Όρεγκον, να επιστρέψει στη χώρα του το 2017, εβδομάδες πριν από τη δίκη του, σύμφωνα με την εφημερίδα The Oregonian.

Η εφημερίδα επικαλούμενη αξιωματούχοι της αστυνομίας ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας είχε εκδώσει στον 23χρονο παράνομο διαβατήριο, πιθανότατα με διαφορετικό όνομα, και ότι διέφυγε με ιδιωτικό αεροπλάνο.

Η ίδια εφημερίδα ισχυρίζεται πως το προξενείο, το οποίο φέρεται να βοηθήσει τον Νούρα να πληρώσει την εγγύηση αποφυλάκισης ύψους 100.000 δολαρίων.

Αυτό το καλοκαίρι, το Ριάντ παραδέχτηκε στο υπουργείο πως ο νεαρός επέστρεψε στη Σαουδική Αραβία τον Ιούνιο του 2017, αλλά αρνήθηκε να παράσχει πρόσθετες λεπτομέρειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τον φέρουμε πίσω», ανέφερε ο βουλευτής εποπτείας των ΗΠΑ στο Όρεγκον. Οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία δεν έχουν συνθήκη έκδοσης, γι’ αυτό δημιουργεί σκεπτικισμό το γεγονός ότι ο Νούρα προσάγεται στο αμερικανικό δικαστήριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.