ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αίγυπτος: Αστυνομικές δυνάμεις σκότωσαν «40 τρομοκράτες» μετά την έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο

Αίγυπτος: Αστυνομικές δυνάμεις σκότωσαν «40 τρομοκράτες» μετά την έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο

Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν σήμερα «40 τρομοκράτες» σε τρεις επιδρομές που πραγματοποίησαν στην Αίγυπτο, την επομένη μιας φονικής επίθεσης εναντίον λεωφορείου με βιετναμέζους τουρίστες κοντά στο Κάιρο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών.

Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν εναντίον φερόμενων τζιχαντιστών μαχητών στην Γκίζα, όπου πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, η επίθεση, και στο Σινά (ανατολικά), σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο διευκρίνισε πως 30 από τους τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στην Γκίζα. «Σχεδίαζαν σειρά επιθέσεων εναντίον του τουριστικού τομέα, χριστιανικών τόπων λατρείας και των δυνάμεων ασφαλείας», πρόσθεσε το υπουργείο, χωρίς να διευκρινίσει αν συνδέονταν με τη χθεσινή επίθεση.

Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν επίσης 10 μαχητές στο βόρειο Σινά, όπου η Αίγυπτος αντιμετωπίζει μια εξέγερση της οποίας ηγείται το Ισλαμικό Κράτος.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA μετέδωσε πως οι ύποπτοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια μάχης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το υπουργείο δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες για την ταυτότητα των υπόπτων ή για το αν υπήρξαν θύματα από την πλευρά των δυνάμεων ασφαλείας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι τρεις επιδρομές πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.