ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Σφραγίστηκε» η συμφωνία Κούρδων-Μόσχας: Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ξεκίνησαν περιπολίες σε Μάνμπιτζ (vid)

«Σφραγίστηκε» η συμφωνία Κούρδων-Μόσχας: Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ξεκίνησαν περιπολίες σε Μάνμπιτζ (vid)

“Σφραγίστηκε” η συμφωνία Κούρδων-Ρωσίας και κατ επέκταση Συρίας, καθώς ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν την πρώτη τους περιπολία στην Μάνμπιτζ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του ρωσικού Στρατού, ένα τάγμα έχει αναπτυχθεί στην περιοχή για να την “ενίσχυση της ασφάλειας” της Μάνμπιτζ στις περιοχές μεταξύ Ajami και Bozgekli.

Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν την επικείμενη συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Κούρδων καθώς λίγες ώρες πριν, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τ.Μπόλτον, ζήτησε από τους Κούρδους να “περιμένουν” και “να μην έρθουν σε συμφωνία με τον Μ.Ασαντ”.

Υψηλόβαθμο στέλεχος όμως των Κούρδων, ανέφερε νωρίτερα πως οι ηγέτες των Κούρδων της Συρίας σκόπευαν να εξασφαλίσουν συμφωνία υπό την αιγίδα της Ρωσίας με τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ανεξαρτήτως από τα σχέδια των ΗΠΑ να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από την περιοχή.

“Η ηγεσία των Κούρδων, που ελέγχουν μεγάλο τμήμα από τα βόρεια εδάφη της Συρίας, παρουσίασαν έναν οδικό χάρτη για συμφωνία με τον Άσαντ κατά τις πρόσφατες συναντήσεις της στη Ρωσία και πλέον αναμένουν την απάντηση της Μόσχας επί του σχεδίου αυτού” είχε πει ο Μπαντράν Τζία Κουρντ, ο οποίος παρίστατο στις διμερείς συναντήσεις.

Όπως είχε αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η συμφωνία αυτή προβλέπει την ένωση των δύο μεγαλύτερων κομματιών της χώρας, αφήνοντας τo βορειοδυτικό κομμάτι της χώρας στα χέρια των ανταρτών, οι οποίοι υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Οι συζητήσεις με τη Ρωσία και τα «ανοίγματα» προς τη Δαμασκό υπογραμμίζουν μία αλλαγή στην κουρδική στρατηγική, μετά την απόφαση του Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από την περιοχή.

Άμεση προτεραιότητα πλέον για τους Κούρδους είναι να βρουν τρόπο να προστατέψουν την περιοχή από την Τουρκία, η οποία βλέπει τα κουρδικά στρατεύματα σαν εθνική απειλή.

Για να καλύψουν το κενό που αφήνει στην περιοχή η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, οι Κούρδοι ζητούν την βοήθεια της Ρωσίας, ώστε να εξασφαλιστεί η μεταφορά του Συριακού στρατού στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Ο Τζία Κουρντ δήλωσε πώς η Ρωσία συμφώνησε να διαμεσολαβήσει στις συζητήσεις με τη κυβέρνηση Άσαντ.

«Η τελική απόφαση είναι να φτάσουμε σε συμφωνία με την Δαμασκό, θα δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση, ανεξαρτήτως του κόστους, ακόμα και να οι Αμερικάνοι διαφωνήσουν» δήλωσε ο ίδιος.

«Βλέπουμε ότι η Ρωσία προσπαθεί να ανοίξει νέους δρόμους με τη Δαμασκό, αυτό έχουμε αισθανθεί μέχρι στιγμής» πρόσθεσε.

https://twitter.com/AWAKEALERT/status/1082594852926341120


Ετσι, σήμερα, η ρωσική στρατιωτική αστυνομία άρχισε τις περιπολίες στην περιοχή της συριακής πόλης Μανμπίτζ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας Γιουσούπ Μαμάτοφ.

«Σήμερα ξεκινήσαμε τις περιπολίες στις ζώνες ασφαλείας στην κατοικημένη περιοχή της Μανμπίτζ και στα περίχωρα της.

Στόχος μας είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια στη ζώνη ευθύνης, να ελέγχουμε την κατάσταση και τις μετακινήσεις των ένοπλων ομάδων», δήλωσε ο Μαμάτοφ.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η πρώτη περιπολία έγινε κατά μήκος της ζώνης ασφαλείας κοντά στην πόλη Μανμπίτζ.

Οι άνδρες της στρατιωτικής αστυνομίας διέσχισαν μερικές δεκάδες χιλιόμετρα στο βόρειο τμήμα της επαρχίας, περνώντας μέσα από τις πόλεις Μελμιράν, Ανζαμί, Ελανλί και Ελιμπαφάρ, ενώ περαιτέρω τα δρομολόγια τους θα αλλάζουν συστηματικά , δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Μαμάτοφ οι άνδρες της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας ενημερώνονται από τους ντόπιους κατοίκους για τα σημεία στα οποία βρίσκονται όπλα και πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί και τα οποία έχουν παραμείνει από την περίοδο που τα εδάφη αυτά ήσαν υπό την κατοχή των ισλαμιστών.

Μετά την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αποσύρουν τα στρατεύματα τους από την Συρία η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), απευθύνθηκε στην Δαμασκό ζητώντας της να θέσει και πάλι υπό τον έλεγχο της τις περιοχές αυτές μεταξύ των οποίων και την περιοχή της Μανμπίτζ, και να προστατεύσουν τους Κούρδους από την τουρκική εισβολή.

Στα τέλη Δεκεμβρίου ο συριακός κυβερνητικός στρατός εισήλθε στο Μανμπίτζ . Το υπουργείο Άμυνας της Συρίας είχε ανακοινώσει στις αρχές Ιανουαρίου ότι την πόλη εγκατέλειψαν 400 μαχητές της YPG οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς την ανατολική όχθη του Ευφράτη, όπου προτίθενται να συγκεντρωθούν για να πολεμήσουν του μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους».

https://twitter.com/Ruptly/status/1082653246991335424


https://twitter.com/escobar__007/status/1082523736245497858


https://twitter.com/RT_com/status/1082615403426152448


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.