ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τανζανία: Εντοπίστηκαν δέκα νεκρά παιδιά- Με τελετές μαύρης μαγείας συνδέονται οι φόνοι

Τανζανία: Εντοπίστηκαν δέκα νεκρά παιδιά- Με τελετές μαύρης μαγείας συνδέονται οι φόνοι

Τραγικό τέλος είχε η υπόθεση απαγωγής 10 παιδιών στην Τανζανία. Οι Αρχές εντόπισαν τις σορούς των ανηλίκων, από τις οποίες οι δράστες είναι αφαιρέσει ορισμένα όργανα.

Τα παιδιά, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, Faustine Ndugulile, αγνοούνταν από τον Δεκέμβριο. Τα πτώματά τους βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από εβδομάδες αστυνομικής έρευνας.

«Έως σήμερα, έχουμε βρει δέκα σορούς, από τις οποίες έχουν αφαιρεθεί τα γεννητικά όργανα και τα δόντια», σημείωσε ο υπουργός.

«Οι φόνοι συνδέονται με τελετές μαύρης μαγείας, διότι αυτή είναι η συνήθης μέθοδός (σ.σ. που χρησιμοποιείται)», αποκάλυψε ο ίδιος, τονίζοντας πως αυτά τα όργανα προτιμώνται από τους μάγους-γιατρούς.

Τα παιδιά, ορισμένα εκ των οποίων είναι ακόμη και επτά ετών, απήχθησαν από τα σπίτια τους. Ο Ndugulile γνωστοποίησε πως το υπουργείο Υγείας συμμετέχει στις έρευνες για τη δολοφονία.

«Θέλουμε να αναγνωρίσουμε τους δράστες», είπε ο ίδιος, τονίζοντας, όμως, πως κυρίαρχος στόχος είναι η εκπαίδευση των πολιτών ώστε να σταματήσουν παρόμοιες ενέργειες.

Ο υφυπουργός Υγείας της χώρας, μιλώντας στο CNNi, σημείωσε πως αυτή η υπόθεση δεν φαίνεται να συνδέεται με θυσίες παιδιών που έχουν γεννηθεί με το σύνδρομο του αλμπινισμού. Τέτοιες τελετές είναι συχνές στην Τανζανία και άλλες αφρικανικές χώρες.

«Δεν υπάρχει σύνδεση με δολοφονίες αλμπίνων», είπε ο Ndugulile. «Αλλά, είναι πολύ λυπηρό (σ.σ. το γεγονός) καθώς πρόκειται για παιδιά και δεν αξίζουν να τους χρησιμοποιούν κατ’ αυτόν τον τρόπο».

Τα ποσοστά γέννησης παιδιών με αυτό το σύνδρομο είναι ιδιαιτέρως υψηλά στην Τανζανία, με ένα στα 1.500 παιδιά να γεννιέται με αλμπινισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έλλειψη μόρφωσης αναφορικά με το σύνδρομο δημιουργεί ένα εξαιρετικά επικίνδυνο περιβάλλον για τους αλμπίνους, που πέφτουν συχνότατα θύμα δολοφονικών επιθέσεων. Οι δράστες αφαιρούν τα εσωτερικά τους όργανα που στη συνέχεια χρησιμοποιούνται από μάγους-γιατρούς για «φυλαχτά και μαγικά φίλτρα», σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.