Την Παρασκευή, την τελευταία του πνοή άφησε ένας άνθρωπος ύστερα από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε βυτιοφόρο στο νότιο τμήμα της Νιγηρίας, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας στην πολιτεία Μπαγιέλσα εξήγησε πως το βαρύ όχημα προσέκρουσε με δύναμη σε τοίχο πολυσύχναστης αγοράς, που βρίσκεται δίπλα στην κεντρική οδική αρτηρία η οποία συνδέει τις πόλεις Πορτ – Χάρκορτ και Μπαγιέλσα και στη συνέχεια τυλίχτηκε στις φλόγες. Από το ωστικό κύμα της έκρηξης προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε δεκάδες αυτοκίνητα και σε τουλάχιστον 34 καταστήματα.

Νεκρή είναι μια 60χρονη χήρα, η οποία πωλούσε τζιν στην αγορά. Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας κατηγόρησε τον οδηγό για το τραγικό συμβάν, εξηγώντας πως επιχείρησε παράνομη προσπέραση. Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό στο Δέλτα του Νίγηρα σε λιγότερο από έναν χρόνο. Τον Ιούλιο του 2012, περίπου 95 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο όταν βυτιοφόρο εξερράγη όταν ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο δυστύχημα στην προσπάθεια του οδηγού να αποφύγει διερχόμενο όχημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr