ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6. Και αν...

Έκθεση Κογκρέσου για βλήματα M982 Excalibur: «Τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου μείωσαν την απόδοσή τους στο 6%»

Παρεμβαίνουν στο σήμα του GPS

Έκθεση Κογκρέσου για βλήματα M982 Excalibur: «Τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου μείωσαν την απόδοσή τους στο 6%»

Αποκαλυπτική είναι έκθεση του Κογκρέσου σχετικά με την δράση των κατευθυνόμενων με GPS πυρομαχικών που παραχωρήθηκαν στις ουκρανικές δυνάμεις και ειδικότερα για τα βλήματα πυροβολικού τύπου M982 Excalibur των 155χλστ. και οι βαρέες ρουκέτες GLMRS του συστήματος HIMARS και είναι απογοητευτική.

Η ρωσική πλέον εκτεταμένη χρήση συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, όπως το Polye-21 έχει  οδηγήσει στην μείωση της απόδοσής τους από το 70% στο 6%!

Τα συγκεκριμένα βλήματα πυροβολικού αποτελούσαν ακόμα ένα κρυφό χαρτί για τις ουκρανικές δυνάμεις για να σταματήσουν την ρωσική επίθεση και ειδικότερα για να αντιμετωπίσουν τα ρωσικά άρματα.

Όμως τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (EW) που έχουν απλωθεί σε όλο το πεδίο έχουν ξεκινήσει να μπλοκάρουν κάθε συσκευή που χρησιμοποιεί το GPS.

Η αποδεδειγμένη ακρίβεια του Excalibur «μειώνει τον αριθμό των βολών που απαιτούνται ενώ μειώνονται οι παράπλευρες απώλειες», σύμφωνα με έγγραφα του προϋπολογισμού του αμερικανικού Στρατού αλλά η πράξη δείχνει άλλα.

Οι οβίδες ακριβείας τύπου M982 Excalibur και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο από τα ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα Μ777 που έχουν δοθεί στους Ουκρανούς, όσο και από τα αυτοκινούμενα PzH 2000 και Caesar, που επίσης έχουν δοθεί στον ουκρανικό στρατό.

Το M982 Excalibur επιτυγχάνει βεληνεκές 60 χλμ. και κατευθύνεται προς τον στόχο του με την χρήση αισθητήρων που λαμβάνουν δεδομένα από συστήματα προσδιορισμού θέσης. Οι Αμερικανοί είχαν στείλει M982 Excalibur στους Ουκρανούς και στα μέσα του καλοκαιριού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.